Za one koji još nisu doneli odluku po pitanju novogišnjeg doceka, Stendhal Rooms Club nam je priredio pravu poslasticu za sve ljubitelje elektronskog zvuka.

 

Za one koji još nisu doneli odluku po pitanju novogišnjeg dočeka, Stendhal Rooms Club nam je priredio pravu poslasticu za sve ljubitelje elektronskog zvuka.

Somborska publika ce po prvi put imati priliku da čuje Shekimon-a, koji se produkcijom i dj-ingom bavi od 2000. godine, i koji do danas beleži izdanja na lejblovima kao što su Samani, Cyclic Records, Moral Fiber, Melisma, Ipsum, Mood 24… Naravno tu je i domaća podrška, s’tim da svi znamo da Sombor može da se pohvali sa svojom scenom, ovaj put pred publiku izlaze u impresivnom sastavu Oscurescu, Nastasick, Tijana Kabić, Rumpelstiltlskin i NRB.

https://www.facebook.com/events/616777525405473/

Shekimon
Beograd, Srbija
Samani, Moral Fiber, Melisma, Ipsum, Mood 24…

DJ, učitelj u školi didžejinga “Cube”, muzicki producent, dizajner zvuka, i zvucni umetnik. Shekimon je glavni muzicki pseudonim, ili ti muzicki identitet Predraga Šestica.
Godinama unazad je prisutan na domacoj i svetskoj sceni, kako sa izdanjima tako i sa partijima. Od pocetka ove godine mogli ste ga zapaziti na brojnim etiketama (Moral Fiber, Samani, Ipsum…), rezonujuci minimal house, house i tehno. Krasi ga fuzija raznih uticaja, futuristickog i hipnotickog, a ipak organskijeg izraza, sa dominantnom basinom. Ta putanja se mogla naslutiti vec sa njegovom prvom plocom koja je izašla 2008. godine, na londonskoj etiketi „Is This“, gde se desilo ukrštanje izmedu rejvastog londonskog esida, hip-housea i minimal glic/nojza. Bio je deo raznih beogradskih dj asocijacija, gostovao po gradovima Srbije, regiona, i dalje. Trenutno radi na produkciji za prvo izdanje svoje nove etikete „Yeah“ koja ce izaci sledece godine na ploci, i još nekoliko izdanja za ostale etikete, kako vinilna tako i digitalna. Uporedno sa izdavanjem, trudi se da okupi reprezentativne didžejeve i producente koji ce kolektivno promovisati novi talas ukusnog zvuka.


https://web.facebook.com/pg/Shekimon/
https://www.beatport.com/artist/shekimon/85795
https://www.mixcloud.com/shekimon-yeah/
https://soundcloud.com/shekimon

Oscurescu

Jovan Šuput koji nastupa pod pseudonimom Oscurescu a.k.a Oscuro a.k.a Friend Of Friends poceo da pravi svoje prve muzicke korake 2006 godine gde je sebe pronašao u mracnom minimal zvuku. 2015-te pocinje da se bavi produkcijom, gde posle kratkog perioda izdaje svoj prvi EP za “Discotto Rec” pod nazivom “Enzo & Stella”. U aprilu 2017-te godine izdaje drugi EP za etiketu “Lethal Script Label, koja u istom mesecu objavljuje ep-eve izvodaca kao što su Bryz, Vincent Casanova, i Domingo Caballero”. Iste te godine beleži veoma zapažene nastupe sa imenima Monkey Coops, Nekow, Demian Raud… Pored ep-ijeva tu su mnogobrojni podcasti za “Carbon Underground Radio Show” sa “Matt ‘n’ Dub”-om, takode i “Limited Record” epizoda sa vec ustaljenim “Just Me”-om.

https://soundcloud.com/andrrope

Rumpelstiltskin

Rumpelstiltskin ili ti Cvilidreta iz Grimove bajke je samo jedan od alter ega Igora Paunovica koji je isplivao na površinu 2009-te godine. Koketiranje sa mnogobrojnim muzickim pravcima što kao svirac, producent tako i kao vocal, pored dugogodišnjeg muzickog iskustva, i umeca povezivanja sa publikom cini ovog izvodaca nesvakidašnjim. Kako i sam tvrdi nije dj, vec “muzicar u nedostatku stvaralacke inspiracije” što ga ne sprecava da razmišlja o mixu, koristi efekte, radi remix-e, i na licu mesta koristeci svoju inventivnost i muzicko znanje uspeva da poveže situaciju na plesnom podijumu sa muzikom. Zvukovi i muzicki pravci kojima se slobodno možemo reci igra ovaj izvodac se prožimaju od micro house-a, tech house-a, deep house-a, minimal-a, pa i nu disco-a, citavu tu fuziju kroz igru i šarenoliku tehniku miksanja prosto uvlaci u uši slušaoca ne ostavljajuci nikoga ravnodušnim. Mogucnost prilagodavanja, kako izvodacima, tako i opremi koja se nalazi pred njim i istancan sluh je ono što ovom izvodacu daje poseban akcenat. Te je tako delio mix pult sa mnogim izvodacima kao što su: Monkey Coops, Nekow, Goya, Demian Raud, Zlatnichi, Tijana Kabic, Natasha, Battric & MIVU, Alex Monster, Runy, Nevena Jeremic, Teodora Van Context, Wizard, Slepi, Mene, Miroslav Petkovic, Babarogic i mnogi drugi.

https://www.facebook.com/Rumpelstiltskin-375734053562/
https://www.mixcloud.com/cvilidreta/

Tijana Kabić

Kada je postala rezident DJ somborske organizacije Touch Radio krajem 2010, vojvodanska clubbing scena dobija novo muzicko ime traženo u celoj Srbiji, a i šire!
Njeni nastupi su praceni neverovatnim energijom i harizmom koju poseduje. To se oseti i u muzici koju pušta, kao i u komunikaciji sa publikom. Njen stil je deep, tech, minimal, groovy, jakih bas linija i ženske melodike.
Do sada je nastupala u Vojvodini, Srbiji, Hrvatskoj, BIH, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu, Malti, Italiji, deleci mix pult sa imenima kao što su East End Dubs, Nastia, Javi Sampol, Manuel De Lorenzi, Archie Hamilton, Sebastian Paiza, Someone Else, Petar Dundov, Deborah De Luca, Nusha, Marcelo Cura, Rub a Dub, Alex Monster, Marko Nastic, Lea Dobricic, Markyz, Dejan Milicevic, Marko Milosavljevic, Stojche, Miss Sunshine, Victoria Rebeka, Vladimir Acic, Kristina Lalic, Klaus, Goya, Natasha…
Ova princeza vojvodanskog deepa, kako je cesto nazivaju u underground krugovima, danas je rado viden gost na podrucju celog regiona.

https://www.facebook.com/tijanakabic/
http://www.mixcloud.com/tijanakabic
http://www.soundcloud.com/tinchy

NRB

Nemanja Racic – Beric koji se krije iza pseudonima NRB predstavlja novo ime na vojvodanskoj underground sceni. Muzickoj javnosti se predstavio pocetkom 2018.godine, i za relativno kratko vreme, beleži nastupe u Subotici, Somboru i Novom Sadu, sa imenima kao što su Natasha i Tijana Kabic, sa kojom se u b2b setu našao i na Urban Bug stejdžu Exit Festivala 2018. Rezident je somborskog Ecos Festivala. njegov nastup na afterpartiju ovog dogadaja u novembru, kada je nastupio zajedno sa Rumpeltiltskinom , medu somborskim klaberima je proshao veoma zapaženo. Njegov stil je deep, minimal,tech, a osim dj-inga,ovaj momak se bavi i muzickom produkcijom, te uskoro možemo da ocekujemo da svetlost dana ugledaju i njegova prva izdanja.

https://soundcloud.com/corica-coric

Nastasick

Stefan Nastasic, poznatiji kao ‘Nastasick’, roden 25. jula 1995 u Somboru.
Poceo je rano da se bavi muzickom produkcijom u 19-oj godini, a klubska mesta posecuje još od svoje 17-e.
Iz detinjstva vuce tendencije ka Techno sceni i veliko interesovanje za muziku, što tek od proteklih par godina pocinje da pokazuje.
Najviše preferira Tech-House, ali iz njegove muzicke produkcije možemo zakljuciti da Tech-House voli da zacini sa Minimal i House zvukovima.
Dj-ingom se, usputno sa produkcijom, samostalno edukovao u svoja 4 zida i ova godina je za njega bila i pocetak u tom pravcu.
Uz veliku podršku prijatelja, pojavio se i u par klubskih mesta u Somboru: ‘Stendhal rooms’;’Bife Akvarijum’;’Green Pub’.
Nastasic je takode naveo da ima mnogo neobjavljenih traka i da se uskoro po tom pitanju mogu ocekivati promene.

https://soundcloud.com/nastasick

Avatar photo

Autor: Igor