Nakon izvođača kao što su Regal, Rebekah, Francois X i Keith Carnal, sarajevska organizacija Decibel sprema se da ugosti poslednjeg headliner-a 2018. godine: Steve Bicknell-a!

 

Nakon izvođača kao što su Regal, Rebekah, Francois X i Keith Carnal, sarajevska organizacija Decibel sprema se da ugosti poslednjeg headliner-a 2018. godine: Steve Bicknell-a!

Nezaobilazno ime u razgovorima o techno sceni, britanski producent, di-džej, promoter i kreativac, nastupiće u sarajevskom klubu Trezor, 28. decembra, uz Beograđanina TKNO i lokalnu legendu Q’le-ta.

Neumorni stvaralac, promoter žurki i organizator Steve Bicknell ostao je duboko uključen i veoma aktivan na sceni underground elektronske muzike koju je vajao i inspirisao još od ranih 90-tih. Organizovanje legendarnih, dugotrajnih party serijala, vođenje više izdavačkih kuća, di-džejing, produkcija i remiksovanje, samo su neke od zapaženih uloga koje je ostvario.

Godine 1991, Steve i Sheree Rashit pokrenuli su LOST serijal žurki, koji ubrzo postaje jedna od najuticajnijih klupskih večeri na britanskoj sceni. Izuzetno poštovan, LOST serijal uvek je bio beskompromisno underground, žurka na kom je u fokusu zvuk, a lokacija i atmosfera podređeni tome što izlazi iz zvučnika. Mnogi od artista koje danas izdvajamo kao stubove scene svoj UK debi imali su na LOST događajima. Jeff Mills, Richie Hawtin, Basic Channel i Robert Hood samo su neki od njih.

Robert Žigrai – TKNO je Decibel rezident, koji trenutno živi i radi u Beogradu. Aktivan kao producent, di-džej i promoter, Robert je otpočeo svoju karijeru ranih 2000-tih, koristeći različite alijase sve dok se pre nekoliko godina nije pronašao u TKNO alijasu. Nakon što se u potpunosti posvetio tehno zvuku, potpuno se fokusirao na velike ciljeve: izdavanje muzike za značajne etikete, organizovanje i nastupanje na događajima sa sjajnim line up-ovima i predstavljanje umetnika kroz njegovu Tauten platformu. TKNO je postao Decibel rezident pre skoro 2 godine i od tada je pomogao da se organizuje veliki broj žurki u Sarajevu.

Line up narednog Decibel događaja upotpunjuje i lokalna legenda Q’le. Dino Q’le počeo je da se bavi produkcijom 2010. godine, stvarajući lako prepoznatljiv zvuk koji kombinuje snažan bas, perkusije i atraktivni ritam. Do sada nastupao je sa imenima kao što su Chris Liebing, Cristian Varela, Du’Art… i objavljivao muziku za etikete kao što su Parabola, TKR, Naked Lunch, Elektrax, Technodrome, Techno Factory, Shout, Hybrid Confusion, Mekanism, Crunch Control…

Događaj počinje u 23 sata, i trajaće do ranih jutarnjih časova. Karte su već dostupne putem sajta www.kupikartu.ba. Na dan događaja neće biti pretprodaje, a ograničena količina skupljih karata biće dostupna na ulazu u klub od početka događaja. Vidimo se 28. decembra, u Trezoru.

Avatar photo

Autor: Igor