Domaći DJ i producent Tippstrip posle pune dve godine izdaje debi album!

Sinisha Mladenovick poznatiji kao Tippstrip je posle pune dve godine završio svoj debi album “Snowpiercer” koji će se ovog avgusta naći na engleskom techno label-u “Bach Music”.

 
Do sada smo čuli njegova tri EP izdanja “E.D.E.N.”, “Enternity” i “Origins” kao i 4 singla izdata 2017 godine, gde smo se upoznali sa njegovim psihodeličnim i progresivnim house zvukom, a Snowpiercera nam je najavio kao upotpunjeno izdanje celokupnog dosadašnjeg rada. Naziv albuma je inspirisan istoimenim filmom kao i svaka traka na albumu koja predstavlja jednu scenu iz filma. Ukupno ih je 11, a album traje čak 1:30 min. Osnivči engleskog label-a “Bach Music”, ovaj album opisuju kao poprilično nekomercijalno izdanje koje na elektronsku scenu donosi nešto drugačiji zvuk progressive house-a koji više nego očigledno zalazi u vode filmske industrije.

Tippstrip:

Na “Snowpierceru” ćete čuti pretežno progesivni zvuk minimala koji je poprilično statičan i mračan, prošaran melodičnim synth-ovima sa velikim uticajem Progressive Trance-a na kom sam odrastao. Par traka na albumu su zadržale duge i dramatične buildup-ove i drop-ove koje sam forsirao na prethodnim izdanjima . Zvuk voza se provlači kroz svih 11 traka protkan glitch semplovima, analognim zujanjem i pucketanjem starih trakaša što ovaj album čini jednom celinom koja pomera granice klasičnog progressive house zvuka, koji sam do sada radio, i uvlači nas u potpuno novi svet.

Tracklist:
01. Revolt of Seven
02. Size 10 Chaos
03. Protein Blocks
04. Sacred Engine
05. Snowflake
06. Tail
07. CW7
08. Kronole
09. Holly Motors 
10. Ethereal
11. A New Hope

Avatar photo

Autor: Igor