Domaći melodic techno duo Utopia objavio novi hybrid live set – lokacija Čačalica Memorial Park!

 Domaći melodic techno duo Utopia objavio novi hybrid live set – lokacija Čačalica Memorial Park!

Photo by: Marko Edge

Nakon fantastičnog hybrid live seta koji je novosadski melodic techno duo Utopia pre nekoliko meseci snimio u Lepenskom viru, mladi novosađani Igor i Miloš juče su svoju publiku obradovali novim!

Ovoga puta u pitanju je Čačalica Memorial Park! Novi set snimljen je u Požarevcu, na lokaciji koja je najpoznatija po tome što odaje počast nekoliko hiljada partizanskih i pristalica otpora i članovima Crvene armije, dok su se za ovu lokaciju odlučili baš zato što smatraju da je istorija lokaliteta posvećena žrtvama Drugog svetskog rata deo kulturne baštine koja ne treba biti zaboravljena. Samim tim spoj muzičkog performansa i promocija ovakih lokaliteta su nešto što smatrau svojim pozivom. 

Ovo je već drugi po redu hybrid live set koji su momci iz sastava Utopia uradili, a ujedno najavljuju i da će ih u budućnosti biti još, jer veruju da Srbija i region broje na stotine predivnih lokacija za koje ne zna mnogo ljudi. Upravo zbog toga, jedna od njihovih glavnih ideja kroz novoosnovani projekat Utopia jeste da kroz ovakve formate setova uživo rade promociju destinacija i kreiraju sopstveni brend.

Kreiranje brenda za njih znači ostavljanje utiska na publiku kao da gledaju već renomiranu zvezdu. Lajv set, prilagođene VJ vizualizacije, muzički stil, oblačenje, društvene mreže i sve ostalo; sve to mora pratiti istu priču i paletu boja.

O tome koliku su pažnju javnosti privukli najbolje svedoči činjenica da je već prvi njihov hybrid live set objavljen na YouTube kanalu “Radio Intense”, koji spada u jedan od najvećih kanala za promociju setova i muzike u elektronskoj muzici. Već drugi set odlučuju da objave na sopstvenom YouTube kanalu pod nazivom Utopia na kom će ubuduće objavljivati i nove materijale. Iako je Utopia projekat koji su ovi momci pokrenuli nedavno, a koji čine Igor Trešnjić i Miloš Đurić iz Novog Sada, ista ekipa donedavno je činila sastav Vantiz. 

Nakon godina zajedničkog rada, duo je odlučio da usmeri svoje znanje i iskustvo u jednom pravcu, stvarajući tako projekat Utopia. Za njih, utopija predstavlja savršenstvo koje je nemoguće dostići, ali usmeravanje ka njoj rezultira stalnim napretkom i poboljšanjem sveta oko njih. Njihov cilj je da stvore brend i zajednicu koja će biti prepoznatljiva gde god se pojave.

Njihov performans uključuje DJ-ing, lajv sviranje na sintisajzerima, lajv ritam mašine i pevanje. Sve ovo omogućava da svaki performans bude jedinstven, sa svakom pesmom koja dobija sopstveni jedinstveni pristup svaki put. Pored toga, duo kreira lajv mašape gde poznate melodije i vokale izvode oni sami.  Oni su tekstopisci, autori, producenti, a miksuju i masteruju svoju muziku. 

Do broje već šest izdanja, ali i mnogo nove muzike koja će biti objavljena u narednom periodu, a koja će odražavati suštinu onoga što žele da prenesu publici. Podržani su od strane Tiësto-a i Innellea za remix cover “It’s a Fine Day” sa Robots (Carmee remix) koji je zvanično izdat za ZEF Music.

Avatar photo

Autor: Igor