Dominik Eulberg u Beogradu! “Radujem se provodu na Hello! žurci”

 Dominik Eulberg u Beogradu! “Radujem se provodu na Hello! žurci”

Dominik Eulberg, internacionalno DJ ime u velikom usponu i ljubitelj i posmatrač flore i faune, svojim nastupom na Hello! žurci stiže u Beograd 18.12. u Mikser House.

Da li se slažeš sa izjavom da si kompozitor novog vremena?

Rekao bih, DA. Trudim se da se distanciram od trendova što nekad dovodi do toga da moje trake postanu popularnije par godina nakon svog izdavanja. Za mene je jednostavno važno da pravim vanvremensku muziku.

U svojoj biografiji kažeš da je ovo vreme dijetanog tehna, kako vidiš današnju scenu i da li stvari po tvom mišljenju idu na bolje?

Posna minimal faza srećom nije više toliko u modi, sada su popularne fanfare, debeli brejkovi sa debelim kjuovima. Svakako,  potrebno je vremena da bi se formirao određeni ukus. Mnogi mladi slaušaoci elektronske muzike upoznaju se sa scenom i muzikom koja dominira na čartovima i paradira hitovima, što je za mene imitacija EDM-a. Sa druge strane EDM i nije toliko loš s obzirom da je to takođe elektronski generisana muzika i to je najčešće prolazna faza koja vodi do sticanja značajnijeg i bogatijeg ukusa.

Ko je tvoja omiljena old-school figura, a sa druge strane da li možeš da nam preporučiš muziku nekog novajlije?

Jedan od mojih najvećih muzičkih uzora već godinama je Aphex Twin. Pored svog inovativnog stila definisanog iskidanim bitom i glič efektom, njegove melodije pronalazim toliko savršene, kao da su isklesane u kamenu. Po mo mišljenju, umetnik je dobar umetnik kada je autentičan i ima svoj stil jer ne postoji ništa dosadnije od “copy/paste” muzike. Srećom, ima dosta novih, svežih umetnika koje bi preporučio, trenutno mogu da se setim Rival Consoles, Weval, Dave DK i Clasp.

Da li si ikada puštao svoju muziku pticama koje posmatraš?

Da budem iskren to i nema nekog smisla jer ptice prepoznaju specifičan zvuk svoje vrste ali moj studio je lociran na obodu prirodnog ptičijeg skloništa gde sam do sada video preko 300 različitih vrsta, tako da možemo reći da su imale priliku da čuju neke od mojih muzičkih izliva.

Iskustvo koje bi izdvojio iz protekle letnje  sezone?

Pre par meseci, bio sam na planinarenju gde sam proveo sate posmatrajući vodenog kosa I njegove bebe dok su učili da gnjure.

Da li si čuo nešto o klabingu u Beogradu?

Na žalost nisam imao prilike ali se jako radujem  svom prvom nastupu u Beogradu i divnom provodu sa svima na Hello! žurci.

Tvoje tri naomiljenije pesme na svetu?

Simon & Garfunkel – The Sound Of Silence

Cold – Strobelight Network

Aphex Twin – On

Pored Dominik Eulberg-a, na prvoj žurci Hello! Putujućeg klabinga, nastupaće i Markus Wesen, Homeboy, Kristijan Molnar, Desaturate i Chamae.

Pretprodaja karata se vrši na svim Gigstix prodajnim mestima (http://bit.ly/1G99DVH) i u prostorijama organizacije Srbija za mlade na adresi Balkanska 18/99, Beograd.

Cena karata u pretprodaji kreće od 600 dinara kolika je cena prvog kontigenta, nakon toga će se cena povećati na 800 dinara i na kraju poslednji kontigent će biti po ceni od 1.000 dinara. Na ulazu samog događaja cena karte će iznostiti 1.200 dinara.

VIP karte dostupne su isključivo preko emaila [email protected] i to po ceni od 1.800, 2.400 i 3.000 dinara.

https://www.facebook.com/events/841712362610990/

http://www.hellohello.club/

Avatar photo

Autor: Igor