Lea i Ilija: Očekujte vrhunsku muziku i žurku!

 

Ostao nam je još jedan dan do Central Dance Eventa pa smo odlučili da posvetimo i malo pažnje domaćim djevima koji nastupaju na CDE-u. Ovoga puta pitali smo Iliju i Leu, više u nastavku…

 

1. Blizi nam se kraj 2016 godine, sta je po tebi tebi obelezilo ovu godinu kada je u pitanju tvoja karijera?

Lea: Ova godina za mene je bila prilicno burna, prepuna dobrih nastupa i divnih putovanja. Imala sam prilike da po prvi put vrtim u mnogim evropskim zemljama i sire, a ono cemu se posebno radujem je pocetak sledece godine kada cu vrteti na Tajlandu 🙂

Ilija: Izdanje na Phobiq-u koje se nalazilo na Beatport-ovom Top100 Chart-u skoro mesec i po dana. I posebno mi je drago što sam uspeo da skrenem pažnju Adam Beyer-a.

2. Najbolja zurka na kojoj si pustao/pustala ove godine?

Lea: Moram dve da izdvojim, Matador u Hangaru i We Are Toghether Festival u Marseju.

Ilija: Huh, ima ih baš dosta, ali bih posebno izdvojio veče sa Monikom Kruse i oficijelni after za Paco Osunu u DOT-u. Mnogo nasmejanih i zadovoljnih lica!

3. Koliko ste zadovoljni klabing scenom Srbije i da li vam se svidja u smeru u kom ide?

Lea: U poslednje vreme domaca scena je sve vise u usponu! Imamo puno mogucnosti da cujemo poznata ali i manje poznata imena svetske elektronske scene u dobrim klubovima kao i na velikim zurkama. Takodje, nasa scena poseduje dosta kvalitetnih domacih DJ-jeva i producenata koji vrte po Srbiji ali i po inostranstvu. Kao zakljucak svega mogu slobodno da kazem da mi se veoma dopada pravac u kojem se sve krece 🙂

Ilija: Super nam je scena, imamo prilike da sve češće slušamo najbolje svetske DJeve.

4. Da li bi ste nesto menjali?

Lea: Iskreno, imam jako malo vremena za klabing jer sam veliki broj vikenda na putovanju zbog gigova tako da nisam kompetentna da mnogo komentarisem ali bih mozda dala smernicu mladim klaberima da obrate paznju i isprate domace DJeve jer kako sam vec rekla, postoji dosta kvalitetnih a i na taj nacin cemo podici klabing na visi nivo.

Ilija: Mislim da ponekad ima previše žurki i da ljudima treba malo odmora.

 

5. Koliko je srpski klaber obrazovan po pitanju muzike?

Lea: Razvoj scene povlaci sa sobom sve vecu zainteresovanost klabera za muziku i istrazivanje, sto mene iskreno veoma raduje. Klaberi zajedno sa nama DJevima ukljuceni su u gradjenje scene, tako da, ako zajednicki napredujemo, samo moze da nam bude bolje i lepse 🙂

Ilija: Naša publika je poprilično obrazovana i znaju šta žele da čuju od DJeva. Napredujemo iz dana u dan.

6. Da li su po vama techno zurke sad postale previse IN ili mora to jos vise i
bolje?

Lea: Mislim da ni jednog zvuka ne moze da bude previse za ljubitelje muzike. Techno jeste trenutno veoma IN i meni je to potpuno OK.

Ilija: Tehno žurke jesu postale previše IN i nikako ne bi smelo više od ovoga. Underground je globalno postao popularan, ne samo na našim prostorima.

7. Organizatori Central Dance Eventa nam spremaju do sad nesto nevidjeno u Srbiji, novogodisnji festival u trajanju od cetiri dana, Ilija ti pustas 30.tog sa Martinez Brothers, a Lea ti za reprizu zajedno sa Magdom i Pig & Dan-om, sta mozemo ocekivati od vasih setova?

Lea: Za reprizu cu raditi zatvaranje sto je meni generalno i omiljeni deo veceri 🙂 Set nikada ne planiram vec je sve to uvek trenutna inspiracija tako da zavisi od situacije. Mogu samo da garantujem veoma pozitivnu energiju jer se licno jaaaaaaaaako radujem ovom dogadjaju!

Ilija: Daću sve od sebe da publici pružim maksimalni užitak, kao i da opravdam svoje mesto na takvom lajnapu. Jedva čekam! 🙂

8. Vasi Planovi za 2017. godinu?

Lea: Planovi su da vredno nastavim sa radom na karijeri, a posebno zelim da se posvetim razvijanju mog novog brenda – Connected. 9. I za sam kraj da li imate da porucite nesto fanovima koji dolaze da vas slusaju u okviru central dance eventa? Porucujem im da nikako ne propuste ovaj event jer ih ocekuje vrhunska muzika i fenomenalna zurka.

Ilija: Da završim sve započete projekte (a imam ih mnogo) za početak. Definitivno planiram da se dodatno aktiviram i pojačam izdanja na godišnjem nivou.

9. I za sam kraj da li imate da porucite nesto fanovima koji dolaze da vas slusaju u okviru central dance eventa?

Lea: Porucujem im da nikako ne propuste ovaj event jer ih ocekuje vrhunska muzika i fenomenalna zurka.

Ilija: Da se dobro odmore i pripreme, očekuje ih pravi maraton!

Avatar photo

Autor: Igor