Drug§tore NYE 2015

 

PROGRAM:

Main Stage:…………………………………..§mall stage:
Ancient Methods (GER)…………………..Svengalisghost live (SAD)
Miloš Pavlović – Regen……………………33.10.3402 
Filip Xavi………………………………………Mimi (HR)
MKDSL live……………………………………Labud (HR)
Andreas Hz (MK)…………………………… Vitanov 

 

Novogodišnja proslava u klubu Drug§tore će se paralelno i istim intenzitetom odvijati u malom i velikom klubu na ukupno 1000 kvadratnih metara i to sa hedlajnerima Ancient Methods iz Berlina u velikoj sobi i Svenghalisghost-om iz Čikaga u maloj sobi, kao i proslavljenom podrškom iz Srbije i regiona sastavljenom od rezidenta Drug§tore-a, Filipa Xavija, Miloša Pavlovića – Regena, MKDSL-a, 33.10.3402 i Vitanova iz Srbije, Mimija i Labuda iz Hrvatske i Andreasa HZ iz Makedonije.

 

Klub Drug§tore se u 3 sezone rada na dva prostora (Stari Beko na donjem Kalemegdanu i trenutna lokacija kod Pančevačkog mosta) dokazao ne samo preciznim anderground bukinzima već i potencijalom da publici priredi nesvakidašnje iskustvo kakvo mali broj klubova u svetu nudi. To dokazuju nezaboravne žurke sa hedlajnerima kao što su: Morphosis, Surgeon, Marco Bernardi, Florian Kupfer, Dasha Rush i ostala imena iz sveta koja predstavljaju poslednja istraživanja u polju plesne i eksperimentalne muzike.

U velikoj sobi kluba će se odigravati ono po čemu je Drug§tore najpoznatiji – tehno parti. Sa hedlajnerom ANCIENT METHODS (Ancient Methods, Sonic Groove – Berlin) koji svoj nastup najavljuje kao “mrkli mrak tehno ratni fank” i nadaleko je poznat po emitovanju zvuka koji prkose suvom tehničkom opisu te zahtevaju da se prepustite bilo da razmišljate o njima ili se pomerate uz njih. Sirove ivice, višeslojni zvuk i old-school saundsistem-u-industrijskoj-zgradi osećaj iskače iz uobičajene minimal ortodoksije i najavljuje novi napredni industrijski pokret u okviru tehno scene.

http://www.ancientmethods.com/ 

 

Podrška:

 

Miloš Pavlović – Regen (Ilian Tape), domaći producent koji izdaje za proslavljenu etiketu Ilian tape koja je svoje veče nedavno održala u klubu Drug§tore.

http://www.iliantape.de/regen/ 

 

Filip Xavi (Subsist / Sonntag Morgen), rezident kluba Drug§tore, čovek koji stoji iza organizacije mnogobrojnih tehno događaja u klubu i DJ koji je na poziv Dashe Rush predstavio beogradsku tehno scenu i svoj rad u legendarnom Tresor klubu u Berlinu u avgustu ove godine.

https://soundcloud.com/filip_xavi 

 

MKDSL (Idemo na Mars), dobro poznati producent koji je publici kluba Drug§tore priredio nezaboravni lajv nastup u maloj sobi na početku treće sezone kluba.

https://soundcloud.com/mkdsl 

 

Gost iz Makedonije, Andreas HZ (BTKRSH) je strastven kada je reč o moćnim zvučnim šablonima i hipnotišućim pokretima u mraku. Radi kao DJ, producent, multimedijalni umetnik, radio voditelj i promoter. Svoju publiku je stekao pre svega kolekcijom najkvalitetnijeg tehna i autsajder hausa.

http://www.residentadvisor.net/dj/andreashz 

 

Za to vreme u maloj sobi  nastupaju:

 

SVENGALISGHOST Live (L.I.E.S. – Chicago) 

Svengalisghost je rođen u vreme kada se u Čikagu formirala eksperimentalna plesna muzika poznatija kao haus. Inspirisan energijom Rona Hardija, proučavao je njegov način manipulacije zvukom, montiranje i dinamiku gramofona. Rano je spoznao socijalnu odgovornost i ulogu DJ-a kao šamanske sile koja uzdiže plesače na veću frekvenciju svesti. Posle dvonedeljne posete Meksiko Sitiju 1998. godine, vraća se u Ameriku i započinje nedeljnu seriju žurki u Bruklinu pod nazivom Arcadia. U tom periodu, po povratku u Čikago, odlučio je da se posveti produkciji sopstvene muzike uprkos talasu mediokritetske produkcije koja se širila plesnom scenom. 2008. godine je svu svoju muziku izgubio usled prestanka rada eksternog hard drajva. U tom trenutku se ponovo rađa kao performer Svengalisghost koji koristi hipnotičke ritmove kako bi zaveo plesače.

https://soundcloud.com/svengalisghost 

 

Podrška:

 

33.10.3402 (ESP Institute)

Nenad Marković, čovek koji stoji iza ovog pseudonima je rezident kluba Drug§tore, DJ i producent čiji je rad našao put do etiketa poput Internasjonal i ESP Institute. Miljenik među publikom koja je zainteresovana za onostrano.

https://soundcloud.com/33-10-3402-nd-b-mkc 

 

Mimi (Ekstrakt / Zagreb)

Osnivač zagrebačke ekipe Ekstrakt, Mimi kombinuje tehno i haus u svojim vinil setovima i odgovoran je za žurke u Zagrebu sa hedlajnerima poput: Surgeon, Ben UFO, Traxx, JTC, John Heckle, Luke Slater, Convextion, Claro Intelecto…

https://soundcloud.com/mimi

DJ Labud (Ekstrakt / Zagreb)

Labud je započeo svoju karijeru DJ-a 2001. u ‘Uomini Plus’ ekipi. 2005. godine je napušta da bi započeo solo da nastupa. Od 2010. je deo Ekstrakt ekipe.

http://soundcloud.com/dj-labud

 

Vitanov (Beyond House)

Kad Vitanov mixuje briše se granica između indastrijala, tehna i hausa. Još jedna preporuka za sve sa ekstra senzornim sposobnostima.

https://soundcloud.com/vitanov

 

KARTE  

za ovaj događaj će biti u pretprodaji u Bivšem Baru (Kosovska 32) i to:

–  prvih 100 karata po ceni od 1000 rsd  

– do 30. decembra cena karte će iznositi 1500 rsd

– na ulazu kluba 31. decembra cena karte će iznositi 1700 rsd

 

Pridružite se Facebook event-u i dobijajte sve informacije o događaju na vreme:

https://www.facebook.com/events/1500611193545505/

 

Zapratite Drug§tore stranice za više informacija o ovom i predstojećim događajima:

https://www.facebook.com/drugstore.beograd

https://twitter.com/clubdrugstore

http://instagram.com/clubdrugstore

ADRESA: Bulevar Despota Stefana 115 – Poenkareova
(okretnica autobusa: 33, 37, 48, 58) 

Avatar photo

Autor: Igor