Druga noć Exit festivala na pragu rekorda sa oko 47.000 ljudi!

 

Obeležavanje 15. rođendana Exit festivala druge noći bilo je još intenzivnije sa oko 47.000 posetilaca sa svih šest kontinenata, čime je rekord na Petrovaradinskoj tvrđavi iz 2007. godine skoro dosegnut, a večeras se očekuje i njegovo zvanično prestizanje! Apsolutna zvezda večeri bio je svetski DJ broj 1. Hardwell koji je do kraja napunio i već prošireni kapacitet mts Dance Arene, praćen vatrometom i vrhunskom rasvetom posebno projektovanom za ovaj nastup. Mladi Holanđanin je sve vreme komunicirao na tečnom srpskom jeziku, izazvavši nevericu fondom reči, snažnim porukama praćenih euforičnim setom i velikom zastavom Srbije koju je sam doneo! Nagrađivani britanski kantautor Tom Odell sa klavirom na centru bine, nakon sinoćnjeg dirljivog nastupa Emeli Sande, održao je još jedan emotivno nabijen koncert, a u duhu ovogodišnjeg slogana „Podeli ljubav“. Pravo muzičko hodočašće na glavnoj bini priredila je autentična rokenrol ikona Lemmy Kilmister koji je sa grupom Motorhead održao lekciju za sve nove generacije gitarskih bendova uz pohvale za energiju publike na prepunoj glavnoj bini Exita. Koliko je to bila važna stvar ostalim izvođačima, svedoči i činjenica da su bendovi sa Explosive bine se redom spustili da slušaju kultne numere kao što su „Ace of Spades“, „Metropolis“, „Rosalie“ i „Doctor Rock“! Pred kraj koncerta, Lemmy je iskoristio priliku da pred desetinama hiljada fanova Exitu čestita prvih 15 godina, uz napomenu da je i njima četiri decenije prošlo u dahu!

X-Bass program sinoć je predvodio džangl bard Goldie koji je na Exitu slavio 20 godina od izlaska najuticajnijeg bass albuma svih vremena, naslova koji ujedno najbolje opisuje njegov nastup –  „Timeless“! Pun gornji grad Petrovaradina i Fusion binu rifovima protresli su Eyesburn, hrvatska turbo-rok atrakcija Brkovi, šarmantni mostarski bend Zoster, a na No Sleep Novi Sad bini uživo su nastupili izrazito aktuelni elektronski duo Clockwork & Avatism. Kako to rade istinske hardcore zvezde pokazali su Terror, hedlajneri Explosive bine, dok je gužva i sjajna atmosfera vladala na svim ostalim delovima Exita, od Guarana AS FM, koji je bio toliko krcat da se na momente nije moglo sići do njega, preko OTPleši Latino, pa sve do konstatno pune Urban Bug bine!

Članovi Motorheada oduševljeni domaćom kuhinjom i devojkama!

Članovi sastava Motorhead proveli su pauzu u svojoj turneji u Srbiji, a po rečima domaćina nisu mogli oči da odvoje od devojaka! Članovi benda, Lemmy, Mikkey i Phil, doslovno su bili fascinirani Srpkinjama i neprestano su nestajali iz vidokruga domaćina pokušavajući da stupe u kontakt sa, po njihovim rečima, pravim lepoticama kakve nigde drugde nisu videli! Poznati muzičari veoma su zadovoljni kompletnim doživljajem u našoj zemlji, a jedna od zanimljivosti je da su u početku sami želeli da biraju hranu, ali su na nagovor domaćina ipak probali srpske specijalitete i to roštilj, mešano meso, vešalice,  nakon čega su definitivno odlučili da se zadrže na ovom izboru! Lemmy je takođe bio vrlo zainteresovan za Petrovaradinsku tvrđavu, te se podrobno raspitivao o njenoj istoriji, potpuno oduševljen svim zanimljivostima koje su mu predočili domaćini. Sve ovo krunisana je sjajnom svirkom pred oko 25.000 ljudi sinoć na Mejnu!

 

 

Tom Odell pozdravio svoje najvatrenije fanove na festivalu

U maniru prave velike pop zvezde, hedlajner EXITa Tom Odell sreo se sa povorkom najiskrenijih fanova. Nakon upoznavanja sa desetoro najsrećnijih u press centru, nakon nastupa su ga verni ljubitelji 45 minuta dozivali na ulazu u bekstejdž, a trud im se isplatio kad je mladi pop pevač na kratko izašao da se sa svima pozdravi, slika i potpiše ploče, ali i mišice tinejdžerki koje su lude za njim!

 

Večeras nas na glavnoj bini Exita očekuje nastup jednog od najtraženijih pevača današnjice Johna Newmana, za kog je interesovanje toliko veliko da se preporučuje svim posetiocima Exita da dođu što ranije i zauzmu svoje mesto budući da se očekuje rekordna poseta na Petrovaradinskoj tvrđavi! Ultimativna zvezda večeri biće čuveni revolucionar i aktivista, miljenik domaće publike, Manu Chaokoji na tvrđavu dolazi sa svojim bendom La VenturaNa mts Dance Arenu dolazi budući svetski DJ broj 1. apsolutna zvezda Martin Garrix, nakon kog će nastupiti čikaški house velikan MKte Marko Nastić i Francesca Lombardo. Na glavnoj bini, X-bass zvezde Hannah Wants, Just Blaze Hudson Mohawke doprineće da treća rođendanska noć bude za pamćenje! Zvezde Fusion bine biće holandski alternativci Paceshifters, te KKN i Feud, dok će Explosive protresti kultni thrash metalci Nuclear Assault. Zvezde Future Shock bine biće hrvatska indie rock atrakcija Johnatan, dok No Sleep Novi Sad binu očekuje gostovanje čuvenog beogradskog kluba Drugstore, uz prvake MORD etikete, kao što su Charlton, Sleeparchive, Bass Mooy, Radial i novosadski producent Lag.

 

Avatar photo

Autor: Igor