Dubfire na udaru obožavatelja, DJ-eva i producenata

Ovih se dana producent i DJ Dubfire našao pod paljbom brojnih obožavatelja, ali i kolega DJ-eva i producenata, i to vlastitom krivicom.
 
Naime, juče je na njegovoj Facebook stranici osvanuo post u kojem je huškao protiv svih onih muzičara, odnosno voditelja raznoraznih radijskih emisija koji ga mole da snime kakav miks ili napravi remiks čije trake. Nazvao ih je spammerima i ljubazno predložio da sami počnu nešto kreativno stvarati.
 
Podržavam sve vaše poruke, feedbackove i misli o mojoj produkciji, ali crta negde mora biti podvučena. Ja sam šampion novih talenata, SCI+TEC epitom je toga i tako je od prvog dana, ali prestanite mi slati besmislene zahteve za remikseve, podcastove, mikseve i slično jer na njih neću odgovoriti. To nije način za dobijanje pažnje. Možete me mrziti, ali ovo radim u najboljoj nameri“, objavio je Dubfire.
 
Odmah potom stiže još komentara u kojem se Dubfirea najčešće podseća kako je skromnost vrlina i kako je i sam nekada bio početnik.  To Dubfirea nije nimalo omelo u daljnjem izbacivanju nakupljenih frustracija i u sledećem postu izdvojio argentinskog voditelja Alfreda.
 
Opa, čini se kako sam nekima digao pritisak? Lepo je za znati kako ,muziku shvatate ozbiljno kao i ja. ZAISTA! U duhu prijašnjeg posta, hteo bih s vama podeliti svoju privatnu poruku Alfredu: “Alfrede, sa svim dužnim poštovanjem, tvoja poruka je spammanje mene i drugih za mikseve koji će tvojoj emisiji dati sadržaja i kredibiliteta. Zašto ne izgradiš emisiju oko svog talenta pronalaženja, sviranja i guranja nove muzike, muzičara? Isto onako kako što su tu na piratskim radijskim stanicama radili John Peel, Gilles Peterson, Pete Tong, Tim Westwood i tako dalje radili decenijama! TO je poruka koju želim preneti. Izvinjavam se što sam te izdvojio, ali možda jednog dana shvatiš zašto..
 
I ovaj je post podelio sudbinu prijašnjeg, a u nekim se komentarima spominje PR katastrofa. Čini se kako je toga postao svestan i Dubfire jer samo nekoliko minuta kasnije osvanuo je novi post  u kojem je, uveren kako je obrisao prijašnje iako oni i danas stoje na njegovoj stranici, rekao kako mu je neimenovani PR guru rekao kako je uveren da je hakovan  jer postovi uopšte nisu u skladu s njegovom uobičajnom komunikacijom s obožavateljima. Tu se oglasio i Dave Clarke rekavši kako uopšte ne prihvata priču o navodnom hakovanju i da Dubfire samo pokušava spasiti vlastito dupe.
 
U međuvremenu su obožavatelji ili bolje rečeno bivši obožavatelji dali sebi truda i analizirali ko najviše lajkira Dubfireovu FB stranicu i došli do zaključka kako su brojni lajkovi lažirani, odnosno kupljeni jer najvećim delom dolaze iz Meksika.  Ipak, treba uzeti na um kako je Meksiko po broju stanovništva 11. zemlja na svetu, a i tamo je scena poprilično jaka, i moguće je zaista da najveći broj obožavatelja ima odatle. Kako god bilo, Dubfireu ovo zaista nije trebalo, a ukoliko vas zanima kako se priča završila, odite se na njegovu facebook stranicu.

Izvor: Klubska Scena

Avatar photo

Autor: Igor