Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!

 Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!

Početak jula u Barutani rezervisan je za Easy Tiger x Blender Party čiji je domaćin Marko Nastić, a specijalni gost legendarni Parižanin Dyed Soundorom, iz čuvenog trija Apollonia. Njima će se za DJ pultom pridružiti Vladimir Dragaš i Kid Kimi.

Bilo da se pušta muziku sa svojim prijateljima iz Apollonie ili kao solo izvođač, Dyed Soundorom održava visok nivo profesionalizma, birajući muziku koja će zadovoljiti telo, um i dušu, muziku koja je izgrađena na neodoljivim ritmovima. Jedan je od lidera savremene francuske house scene i vrlo cenjeni muzički selektor kako među fanovima, tako i među kolegama iz muzičke industrije.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona, po ceni od 990 za regularne i 1490 za VIP. 

Dyed Soundorom bio je očaran svetom DJ-inga još od kada je prvi put, krajem devedesetih godina prošlog veka zakoračio u misteriozni svet pariskih legendarnih Batofar after žurki. Ovaj Francuz postao je jedan od najpoznatijih svetskih selektora, obilazeći svet i kao solo umetnik i kao deo popularnog trija Apolonia. Osim što je veoma cenjen kao DJ, Dyed Soundorom je i vešt producent, sa nekoliko klasičnih izdanja za sobom kao solo artist, ali i na albumima sa Apolloniom.

Legendarne Kwality žurke koje je vodio Dan Ghenacia i dugogodišnje prijateljstvo sa njim formiralo je nepokolebljive temelje Soundoromove karijere. Ova rana iskustva pariskih klupskih večeri nesumnjivo su oblikovala muziku koju Dyed Soundorom pravi i svira danas – psihodeličnu, duboku i iznad svega, groovy.

Kada je Dan Ghenacia pokrenuo svoju etiketu Freak N’Chic, Dyed i Shonky su bili među prvim umetnicima koje je podržala ta izdavačka kuća. Rani prodori u produkciju rezultirali su serijom klasičnih izdanja uključujući EP „Question“, „Remote Cocktail“, „Tapioka“ i njegov sjajni remiks „The Playmaker“ od Anthea & Aleka Celera. Ovaj prvi talas izdanja pomogao mu je da se probije kao talentovani producent na svetskoj elektronskoj sceni.

Ubrzo nakon prve serije izdanja, dobio je rezidenciju u svom omiljenom klubu DC10 Ibiza, puštajući na čuvenim žurkama Circoloco Mondays. Nakon nekoliko godina, Dyed je postao sastavni član ekipe DC10, često svirajući zajedno sa svojom Apollonia braćom, otvarajući i zatvarajući letnju sezonu nezaboravnim setovima.

Svoju izdavačku kuću pokrenuo je 2012. sa Shonky-jem i Danom Ghenacijem (zajedno čine trojac Apollonia), što je bio važan trenutak za njihove karijere. Na svom lejblu izdaju svoju muziku, ali i muziku producenata kojima se dive i poštuju ih. 

Muziku je puštao u najuglednijim i najuticajnijim klubovima na svetu od Panorama Bar (Berlin), Fabric (London) i Womb (Tokyo) do Robert Johnson (Frankfurt) and DEdge (Sao Paulo) kao i Concrete i Rex Club, u njegovom rodnom Parizu, gde je nekoliko godina bio rezident. Takođe, pojavljivao se i na glavnim binama festivala, od Burning Mana do Timewarpa BPMa u Meksiku, Sunwavesa u Rumuniji,  DGTL, Loveland & Music On Festival u Holandiji, Weather u Francuskoj.

Avatar photo

Autor: Igor