Jubilej uz NAJVEĆU ENERGIJU do sada!

 Jubilej uz NAJVEĆU ENERGIJU do sada!

Festival koji je nastao 2017. godine u malom Paraćinu, ove godine obeležiće svoje 5. izdanje. Pod sloganomZaigrajmo zajedno, mali jubilej je zakazan za 22. i 23. jul, tradicionalno, na prostoru bivše vojne kasarne “7. Juli” u Paraćinu.

Kao da smo JUČE prvi put tražili put do stare kasarne očekujući omanju žurku. Ah, kako smo se samo prevarili. Prvi festival je bio skroman, ali sa dušom. Od tada, do danas, Energija festival se dokazao kao pravi dragulj međ’ sve većim brojem festivala u zemlji

Tako su brzo (po)rasli…

Iz godine u godinu, organizatori Energija Festivala nudili su sve bolji program na svojoj glavnoj bini, uz pokušaj (2019. godine) da program prošire. Odmah nakon pauze 2020. godine zbog pandemije, prethodnog leta nas je sačekao program na “samo” jednoj bini. Ne možemo da osporimo da je sadržaj bio vrlo kvalitetan. Obzirom da se dobar broj festivala u zemlji 2021. nije oporavio od prethodne godine pod merama, bilo nam je vrlo drago što se festival desio, pa makar i da je zaista bila tek mala žurka.

Ono što svakako nismo očekivali je da festival ove godine naraste na 3 festivaske bine i da na njima predstavi OVAKAV PROGRAM.

Od kog iznenađenja početi?

Našu najveću pažnju svakako je privuklo ime na Main stage-uUroš UMEK. Njega posebno ne treba predstavljati. Za njega jednostavno svi ljubitelji tehno muzike na planeti znaju. Delimo se samo na one koji su imali prilike da ga čuju i one koji to nisu… Srećom, publika u Centralnoj Srbiji sada konačno ima priliku da ga čuje!

I to nije sve! Pored njega, još jedan stranac na ovogodišnjem festivalu, možda nešto manje poznat domaćoj publici, ali svakako čovek koji je širom Evrope bio podrška najpoznatijim imenima tehno muzike, Damir Hoffman. Praćeni imenima poput Lee Dobričić, koja se zbog bolesti prošle godine nije pojavila na Energiji, te jedne od DJ ikona u Srbiji Dejana Milićevića… Program na Main Stage-u je zaista fantastičan. U rangu je sa mnogo jačim festivalima u zemlji!

Nakon 2019. godine, ponovo je najavljen najmanji ali možda i najvatreniji ALT stage, ovog puta sa programom u drum and bass i trance žanrovima. ALT stage će tako ugostiti: Soul Drive-a, Drop SenseiIndukt-a, Baneta (Šurenje Takeover), Electro Silver-a, Stoleta, Cheda-u i Lunar-a.

No, pravo iznenađenje je LIVE stage i sva imena čiji su nastupi najavljeni u ova dva dana: Sara JoAngellinaZoiTaraOgnjen i Fox i Surreal!

KAKAV PROGRAM!

Ono što je sigurno je da će ovog puta Energija Festival biti u centru pažnje baš svima, obzirom da pokriva muziku za ljubitelje različitih modernih muzičkih žanrova. Ovaj događaj, definitivno je nešto što se u Pomoravlju nikada ranije nije desilo!

Pomama za povoljnim ulaznicama

Organizatori su, kao i uvek do sad izašli sa vrlo povoljnom cenom ulaznica, u odnosu na sve druge festivale u zemlji, pogotovu kada se u obzir uzme ovako bogati program festivala.

Cena karata od 1500 dinara u pretprodajipredstavlja uštedu od 30% u odnosu na finalnu cenu karata.  

Ulaznice se mogu kupiti u Gigstix prodajnoj mreži. Pored toga, ulaznice u Pomoravlju možete potražiti u klubu Ex-Fontana i Pub-u u Paraćinu, Knjižari Grand u Ćupriji (Karađorđeva 70), kao i Caffe-u Plus u Jagodini (Sinđelićeva 26).

Vidimo se na Energiji! Zaigrajmo zajedno!

Avatar photo

Autor: Igor