Ecstasy najjači u poslednjih 10 godina

 

Jačina ecstasyja je na najvišoj tački u poslednjih 10 godina. Fiona Mesham, profesor kriminalistike na Durham univerzitetu, napomenula je kako je sigurna doza MDMA pri jednom uzimanju 70-75 mg, dosadašnje šarene tabletice sadržavaju oko 100 mg. Samo za upotrebu pre pet godina je bilo sasvim uobičajeno da najjači ecstasy koji možete pronaći na tržištu bude onaj sa maksimalno 30 mg MDMA. 

Poplava ovih zverski jakih varijacija u poslednje vreme uzrokovala je zabrinjavajuće povećanje smrti povezanih sa korištenjem MDMA. U 2010. MDMA je potvrđen kao uzrok 8 smrti. Od tada jačina tablete ne prestaje rasti i 2013. je potvrđeno 43 smrti. Vlasti mole da ako već planirate da uzimate ovaj opijat da uzimate tablete u polovinama ili čak četvrtinama.

Takođe je alarmantan podatak da se od prethodne godine u testiranim pošiljkama počeo pojavljivati i smrtonosni sastojak PMA/PMMA koji je u tabletama pronađen sam ili u kombinaciji s MDMA, čineći ubojiti koktel. PMA, iako srodna hemikalija, ipak je drugačijeg hemijskog sastava. Za proizvodnju PMA je lakše i jeftinije nabaviti sastojke ali ujedno i proizvodi opijat koji ima neobičnu krivulju doziranja. 100 mg će vas udariti puno jače nego dvostruku povećate li dozu s 50mg. Stoga upozoravaju sve one koji odlaze u ove hemijske izlete da budu oprezni pri nabavci i konzumaciji. 
 
 
alt

 
 
 
Avatar photo

Autor: Igor