Ekipa pariskog superkluba Concrete na EXIT se vraća duplo brojnija!

 Ekipa pariskog superkluba Concrete na EXIT se vraća duplo brojnija!

Posle ubitačne postave briselskog kluba Fuse, na No Sleep Novi Sad, kultnu binu EXIT festivala, u nedelju, 9. jula stiže novi tim čuvenog pariskog kluba Concrete!

Nakon što su Parižani prošle godine u “izvidnicu” došli u četvoročlanom sastavu, ovog leta se galska ekspedicija vraća u duplo većem broju, željna da rov ispred sebe ponovo pretvori u najpoznatiji brod na Seni! Tim “Grada svetlosti” u veoma intenzivnom finalu predvodiće njihov vodeći tandem Antigone i Francois X, koje naša publika odlično poznaje po furioznim setovima na tvrđavi, a ove godine svoje prvo EXIT iskustvo doživeće i njihove ostale vedete, kao što su iskusni selektorski duo Behzad & Amarou, te trojica “live” majstora u velikom usponu Ben VedrenLeo Pol i Sweely. Specijalno za ovu noć, takođe u “live” izdanju, gost večeri biće hvaljeni pariski maestro Voiski!

Svedočiti jutarnjem tročasovnom “back2back” setu najpoznatijeg tehno dvojca iz Pariza u samoj završnici Exita, u današnje vreme je privilegija ravna gledanju ranih zajedničkih nastupa Klocka i Dettmanna! Nakon što su se dokazali kao Concrete rezidenti, Antigone i Francois X su munjevito zauzeli neke od najboljih pozicija na svetskim festivalima, a već godinama su redovni gosti klubova kao što su Berghain, Fuse, Corsica Studios, Spazio 900 i brojnih drugih među kojima je i naš Drugstore. Njihov izuzetno savremen tehno zvuk nalazi se u katalogu etiketa kao što su Dettmannov MDR, glazgovska Soma, popularni Token i Pole Group, te današnji stubovi pariske scene Deeply Rooted od DJ Deepa, Construct Re-Form od Zadiga, te njegov lični Dement3d i naravno, Concrete Music! Još jedan od svega nekoliko ljudi koji su u potpunosti oživeli francusku, ali i svetsku tehno scenu je i hvaljeni producent Voiski koji se proslavio sa izuzetnim “live” nastupima, te kao član misterioznog dueta Polar Intertia. Njegov futuristični zvuk izdaju L.I.E.S, Dekmantel UFO, Russian Torrent Versions, Construct Re-Form ili Dement3d, dok su njegove nastupe gledali fanovi na svim kontinentima osim Antartika. Pored svog omiljenog kluba Concrete, redovno se vraća u Berghain, Fabric, Fuse, Grelle Forelle, Bassiani, ali i naš proslavljeni 20/44. Ovog leta, pariski maestro na svoju izuzetnu listu festivala konačno dodaje i EXIT!

Dok je Pariz budio tehno scenu cele Evrope, sa Concretovih paluba paralelno je zasvirao i ceo niz novih house talenata koji su se poput kolega iz Čikaga i Detroita, okružili semplerima i ritam mašinama, a onda sa njima krenuli i da nastupaju uživo. Prvi među trojicom “live” majstora je sertifikovani Ableton Live trener Ben Vedren, čija je postavka opreme urađena specijalno za setove koji pružaju maksimalnu slobodu i mogućnost da stvara muziku na licu mesta! Vedrenu kao producentu veruju njegov najbliži saradnik čikaška legenda Chez Damier, ali i ikona detroitskog tehna Carl Craig koji mu je poverio klasik “Bug in the BassBin” za remiks na njegovoj čuvenoj etiketi Planet E.

Benovu muziku vrte Ricardo, Nina, Rhadoo, Raresh, Wink i brojni drugi, dok njegove nastupe su već upisali Nuits Sonores, Trouw, Tresor, Rex i drugi. Sa njim dolazi i sve zapaženiji Leo Pol, čiji je singl pod nazivom “You Got the Funk“, objavljen bez potpisanog umetnika, počeo da se broji u milionima YouTube pregleda, a sama ploča štampana u veoma limitiranom broju na online berzi već dostiže stotine evra. Pored rezidenture u Concretu i nastupa širom Francuske, Leo iza sebe ima nedavne nastupe u londonskom megaklubu Printworks i berlinskom Watergateu, a nedavno je pokrenuo i novu etiketu Ille. Najmlađi od ove grupe vunderkinda i najnovije otkriće Concrete tima svakako je Sweely, skejter sa pariskih ulica čiji je talenat za vrhunsku house muziku besmisleno raskošan i garantuje mu vrtoglav uspon u svega par narednih godina. 

Ipak, po mnogima pravo “tajno oružje” kluba Concrete je njihov tandem geto selektora Behzad & Amarou, čiji univerzalni setovi sa lakoćom krstare između hausa i tehna. Godine provedene u prodavnicama ploča, kako ispred, tako i iza kase, te njihov šarm, telepatska povezanost i krajnje istinita ljubav prema muzici, a prevashodno prema vinilu, već im je osigurala status istinskih legendi pariskog klabinga i donela gostovanja u klubovima Tresor, Rex, Oval Space, Le Sucre, ali i poziv Nine Kraviz za nastup na njenoj žurki na Sonaru!

Concrete – simbol Pariza i nova evropska institucija!

Kada je Resident Advisor letos uvrstio Concrete među 12 najboljih svetskih klubova, za njihovu unikatnu priču stavio je naslov: “Kako je Pariz vratio svoj gruv”. Nastao je spontano, iz jedva-legalnih rejvova na raznim lokacijama od kojih je, posle jedne racije, finalna odluka pala na gabaritnu baržu sa tri palube, usidrenu u centru Pariza. Posle pet godina velikog uspona na svetskoj sceni, ove godine je gradonačelnica Pariza lično podržala 24-časovnu dozvolu za rad kluba čime je Concrete proglašen institucijom od značaja za ceo “grad svetlosti”!

No Sleep Novi Sad bina i ove godine će svake noći na EXIT festivalu publiku uvoditi u drugi svetski klub! Nakon što su prošlih godina #NSNS pohodili vodeći klubovi Tresor, Nitsa, Concrete Grelle Forelle, Drugstore i 20/44, ove godine, pored pariskog kluba Concrete, na spisku smo i za Sub Club iz Glazgova, Fuse iz Brisela i londonski tandem Avant Garde i Corsica Studios. Lista izvođača za preostale dve noći biće uskoro objavljena, a nakon Beograda, Barselone i Beča, ove godine nas očekuju novi No Sleep događaji u Londonu, Briselu i Glazgovu, ali i nedavno objavljeno morsko izdanje No Sleep bine na Sea Dance festivalu!

Avatar photo

Autor: Igor

Postavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Molimo Vas popunite obavezna polja.