EPICENTAR KORONAVIRUSA PLEŠE KAO DA SE 2020. NIKAD NIJE DOGODILA!

 EPICENTAR KORONAVIRUSA PLEŠE KAO DA SE 2020. NIKAD NIJE DOGODILA!

Vuhan, epicentar pandemije virusa korona, ponovo je otvorio noćne klubove, dok ostatak sveta o tome zasad može samo da sanja dok dane provodi ograničen brojnim merama koje su i dalje na snazi sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Mladi u Vuhanu proživljavaju katarzu nakon što se noćni život vratio u taj grad, piše Vion.

Društvenim mrežama se šire snimci žurki i koncerata na kojima se vide mladi stanovnici Vuhana kako uživaju u izlascima, gužvi, druženju u klubovima i hrani na uličnim štandovima. I sve to bez nošenja zaštitnih maski. Čini da se dobro nadoknađuju izgubljeno vreme iz perioda zatvaranja.

“Osećam se kao da živim neki drugi život nakon prvog talasa epidemije u Vuhanu”, rekla je Žang Kviong (29) koja je rođendan proslavila s prijateljima u prepunoj pivnici.

U Vuhanu nije prijavljen nijedan novi slučaj lokalne transmisije korona virusa još od 10. maja, a grad i ceo region bio je jedno vreme u najstrožem karantinu na svetu.

Grad od 11 miliona stanovnika bio je odsečen od ostatka Kine, a zatvaranje je počelo 23. januara. Putevi su bili blokirani, vozovi, autobusi i avioni nisu mogli da uđu u grad. Gotovo 3.900 od 4.634 smrtnih slučajeva izazvanih koronom u Kini zabeleženo je upravo u Vuhanu.

Iako se vratio život u Vuhan, vlasnici prodavnica i restoranau Vuhanu kažu da će biti potrebno neko vreme da se vrate prihodima iz pretpandemijskog perioda. Tvrde da su gubici, stečeni tokom zatvaranja grada, ogromni.

Avatar photo

Autor: Igor