Eternal Groove organizacija stiže u Banjaluku!

 Eternal Groove organizacija stiže u Banjaluku!

Inspirisana audio-vizuelnim aspektima ranih 2000-ih, Eternal Groove organizacija je nastala iz žudnje prema zvuku i subkulturi iskrenoj prema underground-u, i može poslužiti kao antiserum crnogorskoj i regionalnoj sceni u očiglednom epidemiološkom stanju hard techno/industrial ere što društvene platforme serviraju.


Osim konvencionalnog zvuka nama poznatiji kao tehno, takodje su prisutne upečatljive primese breakbeata, electra, funka, two-stepa, garage-a i ostalih srodnih podžanrova koji koriste kao oružje za lakšu distinkciju izmedju undergrounda i zamaskirane, ali lako prepoznatljive komercijale.
Za sada Eternal Groove je realizovao dva eventa u gradu gde je i počelo sve, u Podgorici. U maju ove godine prvi put idu van granica Crne Gore. Za ovo gostovanje pobrinuo se DJ Aleksandar Kovacevic poznatiji kao B. Junior koji će biti njihov domaćin u Banja Luci. Event je isplaniran za 18. Maj, a lokacija je KSET Pab u centru grada.


Hedlajneri ovog eventa ce biti iz Goran Kolak DJGK (Rave Your Soul) iz Osijeka i Asarri (Alterego) iz Beograda. Žurku će otvoriti B. Junior u b2b izdanju sa Singular Metom koji je ujedno i jedan od osnivaca Eternal Groove-a.


Asarri je beogradski DJ i osnivač jedinstvenog underground koncepta muzičkih događaja pod nazivom – ALTEREGO. Ona pionirski promoviše ovaj prepoznatljiv koncept događaja, njime predstavljajući mlade talente iz Srbije i šire. Od osvajanja pozornica na prestižnim festivalima – poput Exit Festivala na No Sleep Stage-u, Green Future Festivala, Green Love Festivala, Lake Festa, Energija Festivala, itd., do najeminentnijih klubova širom Evrope i regiona – od GROUND-a u Luksemburgu do BUNKER-a u Austriji; od Publike u Sloveniji, preko Drugstore-a i K9 Station-a u Srbiji, Crkve i DEPO-a u Hrvatskoj; sve do Trezora u Bosni i Hercegovini i mnogih drugih – njeni hipnotični nastupi ujedinjuju publiku pulsirajućim gruvom i kataklizmičkim preokretima.


Njena dostignuća govore sama za sebe – delila je DJ pult sa nekim od najistaknutijih imena današnjice kao što su – Anetha, François X, Klangkuenstler, Patrick Mason, Rebekah, Fernanda Martins, SHDW & Obscure Shape, Cassie Raptor, Somewhen, Tham, Slin, Elli Acula, DJ Hyperdrive, i drugi. Asarri donosi mračnu, a u isto vreme eksplozivnu atmosferu propraćenu odsečnim gruvom i intenzivnom energijom koja vam neće dati oduška na plesnom podijumu sve do samog kraja.

Instagram: https://www.instagram.com/asarri9/
Soundcloud: https://soundcloud.com/asarrii

DJGK je osječki dj, producent i vlasnik labela Rave Your Soul. U prošlosti organizator većeg broja evenata te rezident klupskog programa Igranka, a tokom 2019. i voditelj programa osječkog kluba Epic. Trenutno najviše angažovan oko projekta Rave Your Soul – izdavačke kuće čiji je pokretač i suvlasnik, a koja funkcioniše sa sedištem na dve lokacije – u Osijeku i Rotterdamu, te je primarno fokusirana na brzi i ritmični groove-oriented techno zvuk.
Kao DJ, koji je u stalnoj potrazi za svježom produkcijom te kroz kontinuiranu nadogradnju, Goran je stilski prolazio kroz različite faze u području house i techno podžanrova, no ono što je uvek prisutno u svim njegovim setovima je naglasak na obveznu prisutnost groove-a, snažnog uticaja funka te deep i driving elemenata plesne muzike.

https://linktr.ee/goran.kolak
https://raveyoursoul.com/

Važno je pomenuti da su iz ekipe Eternal Groove najavili  totalnu reorganizaciju lokacije i malo drugačiji koncept žurke u samom KSET-u. Za fantastične audio-vizuelne efekte pobrinuće se prijatelji iz RentAll-a iz Banja Luke. Takodje su pripremili neka iznenadjenja i poklone za publiku.

BANJA LUKO SPREMI SE, VIDIMO SE 18. MAJA U KSETU!

ETERNAL GROOVE: https://www.instagram.com/eternal__groove?igsh=amxsNzIwMXFhNmdp
Singular Meta:
https://www.instagram.com/singular_meta?igsh=MXZqeDlqZXVqcGRmZA==
B. Junior:
https://www.instagram.com/buljo_junior?igsh=MXJpZHJ2bzdybnl2aw==

Avatar photo

Autor: Igor