Jean-Michel Jarre je postao prvi putnik letećeg automobila!

 Jean-Michel Jarre je postao prvi putnik letećeg automobila!

Legendarni francuski muzičar uvek istražuje nova tehnološka dostignuća.

Jean-Michel Jarre postao je prvi putnik koji se vozio u novodizajniranom letećem automobilu. Apsolutna ikona elektronske muzike, poznata po svojim futurističkim kompozicijama, pozvana je da leti u KleinVision AirCar-u. Vozilo je jedinstveni hibridni model koji se za nekoliko minuta može transformisati iz sportskog roadstera u mikro avion.

U jednom trenutku razgovaram sa vozačem, a u sledećem sam u vazduhu. Zaista neverovatno iskustvo.” rekao je Jean-Michel Jarre nakon što je postao prvi putnik u letećem automobilu i tako nastavio svoju „tradiciju” eksperimentisanja i istraživanja novih tehnologija i ideja.

Jean-Michel Jarre imao priliku da uživa ne u jednom, već u dva leta letećeg automobila koji u sebi ima motor BMV-a 16V koji može da dostigne brzinu od preko 190 km/h, a uz njegovu pomoć može se vinuti i do 2500 metara. nadmorske visine.

Leteći automobil je proizvod slovačke kompanije KleinVision, a dozvolu za let dobio je 2022. godine. Nakon oko 200 probnih letova, leteći automobil konačno dolazi na tržište u narednih dvanaest meseci. Kompanija najavljuje da sa letećim automobilom dolazi nova era u transportu.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor