EXIT 2013:REVOLUTION

Exit festival je u prethodnih dvanaest godina prešao dug put. Od nultog EXIT-a u 100 revolucionarnih dana na novosadskoj plaži do jednog od najvećih svetskih i evropskih muzičkih festivala i najznačajnijih srpskih brendova“, navodi Dušan Kovačević, strateški direktor i jedan od osnivača festivala.Nastao je kao studentski i politički pokret davne 2000-te godine da bi tokom godina postao jedan od najznačajnijih nacionalnih događaja, prepoznatljiv globalni brend,  i nezaobilazno mesto na mapi kulturne i turističke ponude Srbije. Za dvanaest godina EXIT je posetilo preko dva miliona posetilaca iz preko 60 zemalja sveta. EXIT se godinama menjao, najveća promena je bila na prelazu iz 2000. u 2001. godinu kada je EXIT preseljen na današnju lokaciju- Petrovaradinsku tvrdjavu, po kojoj je danas i najupečatljiviji u odnosu na druge velike svetske muzičke festivale. Tada je festival trajao 9 dana, 2003. godine vreme trajanja festivala je smanjeno na 4 dana i tako je bilo sve do 2012. godine. Ove godine desiće se još 2 promene vezane za Exit festival, obe će vas obradovati. Prva je da je uveden “nulti dan festivala” tako da ćemo ove godine imati jedan dan više za lud provod. Druga novost je da se EXIT festivalu priključio UKF Music, najveća i najznajčajnija svetska muzička platforma posvećena širenju, predstavljanju i promovisanju svih aspekata underground i bass muzičke kulture. UKF i EXIT predstaviće novi muzički program na ovogodišnjem festivalu pod nazivom X-Bass Takeover. Na sajtu najpopularnijeg festivala u Evropi “osvanula” su imena nekih od izvođača koji će nastupiti ove godine, uglavnom vezana za X-Bass Takeover.

 

 

DJ Fresh je jedna od najvećih drum and bass i dubstep zvezda današnjice. Prvi put će se predstaviti publici Exit festivala i to u najboljem izdanju – live nastupom!
Njegova dinamičnost i energija će biti upotpunjena sa čitavim live bendom, koji njegove velike hitove čini još melodičnijim i kompletnijim. Kao DJ čiji su hitovi “Hot Right Now“, “Louder“ i “Gold Dust“ jako brzo osvojili publiku celog sveta i čiji pregledi na kanalu Youtube prelaze broj od 50 miliona, nazivi ovih pesama će oslikati i scenu na tvrđavi tokom vrelog jula, kada se oko njegovog nastupa digne prašina i kada će publici dati razlog da budu još glasniji.

Friction & Linguistics pleni drum and bass scenom još od 1998. godine kada je izdao prvi singl “Kinnetix“, koji je vrlo brzo privukao pažnju velikih izdavačkih kuća. Iz godine u godinu je nizao uspehe na muzičkoj sceni, a njegova popularnost je naglo počela da raste u prethodnih pet godina. Pored brojnih priznanja, prošle godine je dobio jednu od najprestižnijih nagrada, “Hottest Record in the World“ za njegov veliki hit “Led Astray”. Na Exit festivalu će nastupiti sa MC-jem Linguistics, koji će podići atmosferu glavne bine na još viši nivo.

Tommy Dash, poznatiji kao SKiSM je na velika vrata ušao na bass scenu 2009. godine. Radeći na setovima koji su naišli na sjajne kritike i podršku već renomiranih izvođača kao što su Pendulum, Chase & Status, Scratch Perverts, Rusko, Nero i Plastician, postao je jedan od najtraženijih dubstep DJ-eva širom sveta.

Fantastični duo The Prototypes predstaviće publici Exit festivala melodičan i dinamičan zvuk drum and bass muzike. Proglašeni su liderima takozvanog “Nu-Skool“ zvuka, što ćemo imati prilike da potvrdimo uživajući uz njihove hitove kao što su Cascade, Work it VIP, Need the love i mnoge druge…

Inspector Dubplate Ovaj svojevrsni “inspektor“ je 2009. godine osnovao svoj YouTube kanal koji je vremenom postajao sve posećeniji, što je rezultiralo broju od više od 70 000 korisnika. Inspector Dubplate je dao novi karakter bass muzici i dao svoj jedinstven pečat ovoj vrsti muzike.

Exit festival vam predstavlja Brookes Brothers , predstavnike liquid drum and bass zvuka, sjajnih vokalnih pesama sa pravom drum and bass energijom. Njihovu ljubav prema ovoj vrsti muzike su opisno preneli i na nazive nekih od svojih hitova kao što su Loveline, Beautiful, In your eyes…

Inovacijama koje u ovaj pravac uvodi i veoma specifičnim vokalom za koji je zaslužan Strategy, Dub Phizix će publici Exit festivala pružiti nezaboravan nastup i dati im povod da ne prestanu da igraju do jutra. Ovaj DJ je poznat po pravljenju muzike različitih stilova , te je radio muziku za MTV, BBC, Nokiu i 4Music.

 

    

Ulaznice:

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice je 5.990 dinara, i mogu se kupiti na Gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu.

Redovna cena ulaznica će biti 11.990 dinara.

 
Studenti i srednjoškolcimogu da kupe petodnevne ulaznicesa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com.
 
BOSNA I HERCEGOVINA
– Turistička agencija Sebastijan i Dom omladine Banja Luka
– Kriterion Art House i Opera, Sarajevo
– Tatzoo, Tuzla i Kupikartu.ba
 
HRVATSKA
Dallas Shop, Zagreb
Rockmark, Zagreb
Dallas Shop, Rijeka
Dallas Shop, Split
Dallas Shop, Šibenik
Dallas Shop, Rovinj
Dallas Shop, Zadar
Shoobee Doo, Osijek

MAKEDONIJA
Jugoton, GTC Skopje

 
SLOVENIJA
Dallas Music Shop, Ljubljana
Avatar photo

Autor: Igor