EXIT i SEA DANCE među najboljim evropskim festivalima!

 

U žestokoj konkurenciji festivala koji su ove godine bili nominovani u najvažnijoj kategoriji najvećih evropskih festivala (‘Best Major European Festivals’), a na osnovu glasova preko 1,2 miliona ljudi iz celog sveta, EXIT se, kako je jutros objavljeno iz Evropskih festivalskih nagrada, ponovo našao na listi dvanaest najboljih, u društvu najvažnijih evropskih manifestacija kao što su danski Roskilde, belgijski Tomorrowland, mađarski Sziget i nemački Rock am RIng!

I Sea Dance je očigledno osvojio srca publike, jer je nakon nominacija u čak dve kategorije, za Najbolji novi festival (Best New Festival), kao i za Najbolji festival srednje veličine (Best Medium Size Festival) izabran među finaliste u obe kategorije!

Na ovaj način oba festivala u okviru EXIT Avanture ušla su u trku za prestižne festivalske titule! Pobednici, koje bira publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, biće proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 14. januara 2015.

Jedan od umetnika koji će obeležiti ovu ceremoniju je svakako i Stromae, koji je ušao u finale u čak tri kategorije na Evropskim festivalskim nagradama, za najboljeg hedlajnera, najboljeg novog izvođača i festivalsku himnu godine! 

U uži izbor najboljih hedlajnera (Best Headliner) po izboru publike na Evropskim festivalskim nagradama, pored Stromae, ušli su i Queens of The Stone Age. Takođe, među najboljih deset novih izvođača (Newcomer Of The Year) izabrani su Stromae, Mighty Oaks, kao i Birth of Joy, koji su nastupili na ovogodišnjem EXIT festivalu, dok je u trci za festivalsku himnu godine (Festival Anthem of the Year) Stromae sa svojim hitom “Papaoutai”!

Listu svih finalista možete videti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada: http://eu.festivalawards.com/news/the-shortlists-announced/ .

Avatar photo

Autor: Igor