Exit ide ka istorijskom rekordu – već sad preko 40.000 posetilaca po danu na tvrđavi!

 

Ostalo je osam dana do velike proslave 15. rođendana Exit festivala, a već danas je izvesno da će svake večeri kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi proći najmanje 40.000 posetilaca!

Kada su u pitanju petak 10. i subota 11. jul, očekuje se rekordnih 50.000 ljudi po danu, kao i do sad najraznovrsniji sastav publike iz celog sveta. Ove godine na Exit dolaze gosti i umetnici sa svih šest kontinenata, od Argentine do Novog Zelanda, od Rusije do Sjedinjenih američkih država. Ove godine već tradicionalno česte britanske goste u brojkama dostizaće i Holanđani, Francuzi, Belgijanci, Italijani, Grci, Rusi, Ukrajinci, Bugari, Rumuni i Nemci, te novi posetioci iz skandinavskih zemalja. Brojni gosti iz svih zemalja od Vardara do Triglava i ovog leta okupiće se na jednom zajedničkom mestu, zvaničnom gradu kandidatu za Omladinsku prestonicu Evrope – Novom Sadu.

Ulaznice još uvek mogu da nabave, od danas po novim, najavljenim cenama, od 6.990 za Exit, 5.990 za Sea Dance i 7.990 dinara za oba festivala, odnosno celu letnju Exit Avanturu. Naredna cena ulaznica biće još viša, kao i njihova finalna cena tokom trajanja festivala na blagajnama ispred Petrovaradinske tvrđave! Aktuelne cene dnevnih ulaznica su 2.490 za četvtak, 2.990 za petak, 3.390 za subotu i 2.490 dinara za nedelju, a i njihova naredna cena biće viša u odnosu na ukupni, ograničeni kapacitet na tvrđavi. Od ove godine, pored četvorodnevnih VIP Gold, u prodaji se nalaze i dnevne VIP Gold ulaznice po ceni od 9.990 dinara koje obezbeđuju prioritetni ulazak na VIP Main Stage, VIP Dance Arena, VIP Terasa uz mesto na VIP Parkingu, a broj ovih ulaznica je veoma ograničen. Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop i još 50 blagajni u lancu Gigs Tix širom Srbije, te u onlajn prodaji putem sajta www.gigstix.com.

Velika Exit Avantura i novo, nezaboravno festivalsko letovanje može da počne uz jedno od najjačih programskih izdanja ikad! Tokom četiri dana i noći na Exitu i isto toliko na Sea Dance festivalu, nastupić Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza! Dve glavne bine, mts Dance Arena, Dance Paradise, Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, OTPleši Latino, Positive Vibrations Reggae, Future Shock, Urban Bug, World Chill-Inn, Silent Disco i brojne druge bine i festivalske zone, zajedno sa kampovima Exit Avanture koji se otvaraju 7. a zatvaraju 20. jula, učiniće još atraktivnijim koncept pravog festivalskog letovanja, jedinim te vrste u celoj Evropi.

Ove godine jedna od najvećih atrakcija i Exit i Sea Dance festivala je – peščana plaža! Ovogodišnja lokacija za Exit Village, je po mnogima najlepša peščana plaža u Dunavskom toku, čuveno kupalište Štrand! Ultimativna letnja avantura nastaviće se u Sea Dance kampu, smeštenom na Jazu, čuvenoj plaži koju je  vodeći svetski turistički vodič, Lonely Planet nedavno stavio na prvo mesto liste najboljih evropskih plaža! Prodaja pojedinačnih propusnica za kampove, ali i naručivanje kamperske opreme, koja će kampere da sačeka na recepciji, trenutno može da se obavi putem sajta www.exittrip.org. Na sajtu zvanične turističke agencija Exita, prodaju se i brojni  drugi paketi koji sadrže smeštaj u kampu, prevoz, kao i druge smeštajne opcije, a cene aranžmana za pravo festivalsko letovanje od 7. do 20. jula, na dve peščane plaže, počinju već od 99 evra!

Avatar photo

Autor: Igor