Exit među vodećim svetskim brendovima sa revolucionarnim 4K videom od 360 stepeni!

 

Londonska produkcijska kompanija, specijalizovana za televizijski i digitalni sadržaj, te virtuelnu realnost uživo, East City Films, snimila je na ovogodišnjem Exit festivalu interaktivni video od 360 stepeni.

Snimam novom tehnologijom sa ultra visokom 4K rezolucijom, ovakav video  omogućava da se festivalski nastupi, Petrovaradinska tvrđava i Novi Sad vide iz svih uglova, uključujući i one sa glavne bine ili famoznog jutra na Dance Areni! Exit je tako postao jedan od prvih svetskih brendova koji ima sadržaj urađen u visokoj tehnologiji, ušavši u malobrojno društvu gde su trenutno još samo Google, Star Wars, Formula 1, Top Gear, BMW, Discovery i BBC. Na svetskoj muzičkoj sceni zasad se kvalitetom ističu Robin Schulz, The Weekend, Bastille, Hardwell i Avicii, te još jedino Tomorrowland od vodećih svetskih festivala!

U nešto manje od šest minuta, pored fantastičnih scena Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave, kampa, festivalske atmosfere i brojnih nastupa, ispričana je i jedinstvena priča o nastanku Exita iz pokreta za društvene promene, koja ne prestaje da fascinira inostrane posetioce i medije. Kompanija East City Film je zahvaljujući radu sa Exitom producirala i prvi na svetu prenos uživo u virtuelnoj realnosti, takođe u 360 stepeni, i to sa upravo održane dodele MTV nagrada u Milanu!

Šta je i kako radi 360° video?

Video od 360 stepeni podrazumeva istovremeno snimanje događaja sa nekoliko kamera koje su posebno pozicionirane i snimaju istovremeno više različitih video snimaka. Snimci se potom pažljivo sinhronizuju i spajaju u jedinstveni interaktivni zapis koji gledaocima omogućava pregled levo i desno, gore i dole, u zavisnosti od želje korisnika. U zavisnosti od uređaja pomoću kog se video posmatra i aplikacija koje se koriste, videom se može upravljati uz pomoć strelica, miša, tačpeda, a ubedljivo najbolji doživljaj postiže se pregledom na telefonu preko Youtube aplikacije, jednostavnim pomeranjem telefona u svim pravcima.

Exit 360° video dostupan je na zvaničnom YouTube kanalu, kao i facebook stranici Exit festivala i može se gledati na telefonima isključivo uz pomoć zvanične YouTube aplikacije za iOS i Android (mobilni brauzeri se ne preporučuju), dok na računarima ispravno radi samo uz Google Chrome i Microsoft Egde, dok Firefox i Safari nisu podržani u ovom trenutku.

Glasaj za Exit i Sea Dance do 12. novembra!

Pobednik iz 2013, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za „Najbolji veliki evropski festival“, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu „Najboljeg srednje-velikog festivala“, odnosno do 40.000 posetilaca po danu. Glasanje za European Festival Awards traje do 12. novembra, a glasači mogu da osvoje VIP ulaznice za pobedničke festivalime širom Evrope!

Avatar photo

Autor: Igor