EXIT NIJE UGROŽEN!

Povodom informacije koja je objavljena  u  medijima, da je održavanje EXIT festivala 2013 dovedeno u pitanje, obaveštavamo javnost da festival nije ugrožen i da će biti održan kako je i planirano, na Petrovaradinskoj tvrđavi od 10-14. jula.

Imamo sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je EXIT projekat od opšteg nacionalnog značaja. Podsećamo javnost da posetioci EXIT-a svake godine doprinose lokalnoj ekonomiji Novog Sada i Srbije sa oko 15 miliona eura. Na ovaj način, u poslednjih 10 godina posetioci festivala investirali su u Srbiju preko 100 miliona eura, a u narednih 10 godina investiraće još najmanje toliko.

Pored direktne ekonomske koristi, kao jedan od najpozitivnijih domaćih brendova, EXIT u još većoj meri doprinosi poboljšanju imidža zemlje. Tim Džuda, novinar londonskog Economista, najuticajnijeg evropskog ekonomskog časopisa, svrstao je marketinški doprinos festivala Srbije u kategoriju – neprocenjivo!
Ističemo da je interesovanje za ovogodišnji EXIT najveće u poslednjih nekoliko godina,  očekujemo punu tvrđavu, goste iz preko 60 zemalja i jedan od najboljih EXITa ikad-a!

Na EXIT-u ove godine nastupiće Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Nick Cave and The Bad Seeds, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popovic, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong i mnogi drugi.

Avatar photo

Autor: Igor