EXIT – prva imena Dance Arene

Srećni smo i ponosni jer je prestižni muzički magazin Vibe izdvojio EXIT kao jednu od tri najbolje letnje festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske muzike i to rame uz rame sa festivalima Amsterdam Dance Event i Tomorrowland.

Ovom prilikom, tek da zagrejemo atmosferu, najavljujemo prva imena izvođača za ovogodišnji program Dance Arene: Seth Troxler (Best DJ 2012 – RA Resident Advisor), Dubfire, Pan-Pot, Matador live, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel.

Pa da krenemo redom:

Seth Troxler – Momak koji je odrastao u Detroitu, rano dosao u dodir sa house muzikom. Još kao tinejdzer počeo je da radi u audio prodavnici “Melodies and Memories”,  gde je imao priliku da upozna ljude kao što su  Reggie Harrell, Terrence Parker, Theo Parrish. Sa 16 godina seli se u Berlin gde počinje svoju karijeru kao Dj i producent. 

 

 

Dubfire – hmm,da li je potrebna neka posebna najava? Da li je poznatiji kao duo Deep Dish ili kao solo izvođač Dubfire… Ove godine na Exitu ćemo ga ipak slušati kao minimal/techno majstora – Dubfire. Svi koji su bili, verovatno se sećaju njegovog nastupa 2009. na Exit-u sa Richie Hawtin-om

 

 

Pan-Pot – Nemački minimal/techno duo (Tassilo Ippenberger i Thomas Benedix), na Berlinskoj techno sceni istakli su se priredjujući niz žurki,na jednoj od njih su upoznali Marco Resmann-a sa kojim su i osnovali Pan-Pot i u čijem su studiu počeli produkciju. Još jedna osoba koja je bila značajna u njihovoj popularizaciji je Anja Schneider sa kojom su 2005. napravili i prva komercijalna izdanja Popy & Caste i Maffia. 2007. su izdali prvi album Pan-O-Rama.  

 

 

Matador – Matador projekat je uspostavljen 2006. godine od strane dj/producenta Gavin Lynch-a iz Dublina, zvuk koji je jako uspesno prihvaćen od strane mnogih dj-eva.
Remix koji je odradio za traku Perc – Work Softer 11 ga je vinuo u nebesa u počeo da izdaje za najbolje diskografske labele kao što su : Trapez, Cocoon, 1605, Rekluse, Harthouse i mnoge druge. 
Njegova saradnja sa Minus familijom počinje pošto je odradio remix za traku Bryan Zentz D – Clashi još popularnijim Kingswing Ep-om koji je izdao isto za Minus. Ta dva projekta su bila podržana od strane svih najboljih tehno dj-eva, od tad su počela njegova gostovanja po najboljim svetskim klubovima i festivalima i njegov poznati “LIVE ACT”

Subb An b2b Adam Shelton – Deep house će ove godine biti zastupljen kroz muziku ove dvojice poznatih dj-eva koji će sigurno napraviti nezaboravan b2b set na Dance areni. Prošle godine su nastupali na plaži Zrće u Hrvatskoj pa pogledajte kako je bilo i šta nas očekuje ove godine na Dance Areni.

Apollonia je tročlani (back2back2back) sastav koji čine ugledni pariski DJ-evi Shonky, Dan Ghenacia i Dyed Soundorom i koji funkcioniše po konceptu „jedan vinil po osobi”. Ovaj trio je nastupao na svim većim žurkama Evrope, uključujući DC10, fabric, Panorama Bar kao i BPM Festival, a prvi LP ovog tria se uskoro očekuje.

Deniz Kurtel je američki DJ čija majka je uticajna turska umetnica, dok je sama Deniz klasično obučena pijanistkinja koja se pored muzike uspešno bavi i vajanjem – posebno izrađujući LED skulpture i ogledala. Kada je postala prijatelj sa dvojcem Lamb+Wolf, nedugo zatim je ovladala veštinom moderne elektro muzike, a prepoznao je niko drugi do Damiana Lazarusa, koji joj je i pomogao u lansiranju karijere, izdavajući njen EP „Whisper” kao i remiks numere „Owe Me” No Regular Playa za svoju etiketu Crosstown Rebels. Nedavno je izdala EP „Yeah” i remiksovala singl dua N/A „Fables & Fairytales”, ubirajući mnoge pozitivne kritike vodećih imena svetske scene.

Nastupe u okviru EXIT R:Evolucije 2013 ranije su potvrdili i Atoms for Peace, DJ Fresh Live, Friction & MC Linguistics, SKiSM, The Prototypes, Inspector Dubplate, Brookes Brothers, Dub Phizix & MC Strategy, a u sledećim nedeljama očekujemo i mnoga druga velika imena svetske muzičke scene.
Pa nastavite da nas pratite….

Avatar photo

Autor: Igor