DEEP HOUSE with FAKIR

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo našeg sledećeg DJ-a koji će jednom mesečno za naš sajt kačiti svoje mikseve pod nazivom “WET DREAMS” .

Zeljko Joahimistal – FAKIR je jedan od osnivača klubske scene u Srbiji. On se zainteresovao za DISCO muziku i Dj-ing početkom 80-tih i počeo da skuplja hitove iz tog vremena. Najveći utisak na njegov rad u tom periodu ostavili su Patrick Cowley, Giorgio Moroder, kao i veliki broj funky izvodjača poput:Chic,Gap Band,Shalamar……

Krajem 80-tih otkrio je “Detroit Wave” i Chicago House, koji je početkom 90-tih bio praćen Acid Hous-om. Kao jedan od pionira novog muzičkog pravca počeo je da organizuje privatne underground žurke i nije prošlo mnogo nakon što su DJ Z i on počeli da rade kao rezident DJ-ejevi u dva najkultnija kluba u Srbiji: Paradizo i Contrast. Nakon stvaranja sopstvenog studija-dolazi i do osnivanja prve DJ organizacije u Srbiji-Noise Destruction. U Januaru 1994. godine Nose Destruction organizuje veliki muzički happening-TECHNO THERAPY koji je održan u Ledenoj Dvorani Spensa i predstavlja prvi put vidjen preformans ikada na ovim prostorima,praćen LIVE act-om, Sound sistemom i ogromnim brojem posetilaca. Od Marta 1994.godine i otvaranja novog kluba “Industrija” Fakir i DJ Z počinju da rade po čitavoj Srbiji i susednim zemljama.

 

Pored DJ-inga i rada u studiju,Fakir i Z zapocinju i nekoliko radio emisija kao i legendarnu TV emisiju pod nazivom –RAVE-o-LUTION-. U svojoj dvadestetogodišnjoj DJ karijeri Fakir je radio sa mnostvom stranih i domacih DJ-ejva. Od samog osnivanja EXIT-a DJ Fakir bio je njegov sastavni deo i imao je priliku da svira pred 20.000 ljudi na DJ Areni. DJ karijera omogucila mu je i poznanstva sa: Daren Emerson, Sasha, Yuseef, Lottie, King Unique, Lexicon Avenue, Layo & Bushwacka, Marshall Jafferson… i mnogim drugima sa kojima je svirao po čitavoj Srbiji, kao što su: Tom Blacksoul, Kevin Yost, Lorca, Luke Solomon, Tribalation, Eddie Richards, Gideon Jackson Terry Francis, Dave Mothersole, H-Foundation, Tony Thomas, Jay Tripwire.

Fakir je svirao na svim većim festivalima u zemlji, koji pored EXIT-a podrazumevaju Pleasures (warm up Hernan Cattaneo, Mathey Dekay i Paul Oakenfold )- Marlboro (with Xpress 2, Groove Armada, Joey Negro, Todd Terry, DJ Hal) itd. Danas njegovi deephouse setovi (koji ponekad traju i po 12 sati) imaju energičnu notu poput Terry Lee Brown Jr., The Timewriter itd. Zasigurno DJ Fakir je jedan od najcenjenijih srpskih DJ-ejeva sa bogatim muzičkim asortimanom i neverovatnim iskustvom koji rado deli mladjim populacijom DJ-ejeva.

Što se tiče producentskog rada Noise Desdtruction Studija ono se ogleda u trekovima Disco Family EP, Skunk EP, Some Kind of Funk – koje je izdao Neuform-podlabel velikog Breeze Dance Division-a. Trenutno, Fakir je DJ novosadskog kluba”The Avangarde” i u narednom periodu mogu se očekivati nova izdanja Noise.

A SADA POSLUŠAJTE NJEGOV NAJNOVIJI MIX:

Avatar photo

Autor: Igor