EXIT u top tri nezaobilazna svetska festivala

EXIT u top tri nezaobilazna svetska festivala

Britanski online radio, pulseradio.net, posvećen savremenoj muzičkoj sceni, svrstao je EXIT u top tri među 20 nezaobilaznih svetskih festivala. EXIT se našao na trećem mestu, odmah iza jednog od najvećih američkih festivala, Burning Man, i najpoznatijeg evropskog festivala, Glastonbury, a ispred drugih velikih festivala kao što su Sonar, Coachella, Melt ili Tomorrowland!

Pulse Radio navodi da je Petrovaradinska tvrđava jedna od najfascinantnijih festivalskih lokacija na svetu, te da je festival nastao kao muzički protest, ali je, uprkos tome što je tokom godina rastao u smislu veličine i reputacije, zahvaljujući lokalnom gostoprimstvu i specifičnom ambijentu, zadržao srdačnu atmosferu. U članku posvećenom popularnim festivalskim destinacijama, ističe se da se putovanja više ne planiraju u odnosu na zemlju koju želite da vidite, već u odnosu na festival koji želite da posetite.

Originalni članak možete pročitati na ovom linku: http://pulseradio.net/articles/2014/02/festivals-to-do-before-you-die

Ovo je samo jedno u nizu priznanja koje je EXIT tokom godina dobijao od mnogobrojnih eminentnih svetskih medija, poput medijskih magnata CNN, BBC, MTV, Euronews, listova The Sun, The Times i The Guardian i mnogih drugih. Svetski mediji, mladi širom sveta, ali i muzička industrija sve više prepoznaju značaj festivalskog turizma, a nacionalne i lokalne vlasti sve više ulažu u razvoj festivala, kao važnog parametra na svetskoj kulturnoj mapi i važnog izvora prihoda. Podsećamo da EXIT festival doprinosi lokalnoj turističkoj industriji Novog Sada sa oko 15 miliona EUR godišnje, a da je EXIT do sada doprineo turističkoj industriji Srbije sa preko 100 miliona EUR. Ove godine, petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. jula 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu

 

Avatar photo

Autor: Igor

Postavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Molimo Vas popunite obavezna polja.