Fabric spašen od zatvaranja!

 

Od 8 incidenata, od kojih je 4 završilo kobno, samo je jedan povezan sa ilegalnom supstancom nabavljenom unutar prostora kluba i izgleda da bi neodgovorno ponašanje pojedinaca na kraju moglo dovesti do gašenja ovog kultnog mesta. U očajnom pokušaju spašavanja ovako važne kulturno-muzičke ustanove na londonskoj sceni uložena je prijava za obnovu licence.

 
Fanovi širom sveta nisu mogli mirno gledati rušenje jedne institucije, koja je dva puta proglašena za najbolji svetski klub, i pokrenuli su veliku online peticiju. U jednom danu, u kom je sudbina Fabrica bila u potpunosti neizvesna, sakupljeno je 35.119 potpisa (u 10.49). U ovaj veliki pokušaj spašavanja glasno su se uključili i Annie Mac, Chemical Brothers i Groove Armada.

alt

Juče je održana skupština londonskog veća na kojoj se razmatralo koji će biti sledeći korak i vest je stigla danas ujutro. Fabric je spašen, licenca obnovljena, ali uz neke značajne izmene.

 
Od danas Fabric je prvi klub na svetu koji će na ulazu imati policijske pse tragače kojima će se klaberi pojedinačno proveravati za posedovanje nezakonitih supstanci. Svaki pas će klub olakšati za  £300 u četvorosatnoj smeni. Kao uslovi za obnovu licence navedene su i stroge provere ličnih karti i poboljšanje CCTV sigurnosnih kamera, kao i nemilosrdna pretraga na vratima.

alt

 
Kroz dekadu i po Fabric je posetilo 6 miliona ljudi od kojih 4 nikada nije izašlo. Uprava Fabrica se želi osigurati da se takvo nešto nikada ne ponovi i zbog toga uvode ovu naizgled extremnu politiku nulte tolerancije prema klaberima koji pokušaju uneti opijate bilo koje vrste. Poenta iskustva Fabrica bi trebalo biti uživanje u najboljoj muzici, ona sama je dovoljna da te povede u novi svet, da iskoračiš iz stvarnosti. Detalje o obnovi licence pročitajte ovde i nadamo se da će jednoga dana i vas prilike odvesti unutar zidova ove londonske muzičke meke koja je ipak pregrmela i ovu prepreku.
 
 
 
Izvor: KlubskaScena
Avatar photo

Autor: Igor