Nastup Robina Lija (Faze Action) na dogadjaju “Venera i Mars”

 

„Konačno dolazim u Beograd. Bio sam jednom, ali to je bilo vrlo davno. Ono čega se zasigurno sećam, je da ljudi vole dobar provod, što je dobro, jer to volim i ja“, rekao je  Robin Li (Faze Action/London) uoči nastupa na događaju „Venera i Mars“ koji će se održati u novogodišnjoj noći u rezidenciji kneza Pavla (Šafarikova 7, Beograd).

Faze Action čine braća Robin i Sajmon. Robin je muzičar/DJ/producent, a Sajmon DJ/producent. Često ih nazivaju „bosovima nju-diska“. Za visokocenjenu kuću Nuphonic Records ovaj dvojac 1997. godine izdao je debi album „Plans and Designs“ na kom se nalazi hvaljeni klasik „In The Trees“. Ova numera utvrđuje njihov položaj inovatora i podstiče talas koji kasnije dobija naziv „disko revolucija“. Numeru „In The Trees“ danas mnogi smatraju tipičnim i neprevaziđenim primerom nju-disko žanra.

Kroz četiri albuma i veliki broj remiksa za raznovrsne izvođače kao što su Femi Kuti, Francois Kevorkian,  Azymuth, Metronomy, Arthur Russell, Bebel Gilberto, Oddyssey, David Holmes, Alex Gopher, Crazy P i Saint Etienne, Faze Action već više od deset godina usavršava svoj karakteristični muzički stil potvrđuju kontinuiranu posvećenost disko muzici. 

 

 

DJ i „live act“ nastupima Faze Action su širom planete oduševili publiku muzikom koja uzburkava plesne podijume na neočekivane načine. Neke od mnogih zemalja koje su to doživele su SAD,  Australija, Japan, Brazil, pa čak i Vijetnam i Tunis, a gostovali su i na mnogim festivalima, uključujući Glastonbury, The Big Chill, The Big day Out i Fuji Rocks. Njihov poslednji album „Body of One“ predstavlja nastavak albuma „Stratus Energy“ i njime nju-disko zvuk uvode u novu teritoriju elektronske muzike.

Otkrivajući planove za 2015, Robin kaže: „Sledeća stvar koja će se desiti za Faze Action je naš nastup uživo. Imamo devetočlani bend sa originalnom postavom sa naše prve turneje koja je pratila duo Groove Armada na američkoj turneji i koja je četiri godine svirala po celom svetu pre nego što smo osnovali sopstvenu etiketu. Na vokalima su Zeke Manyika i Mary Moore, a na nastupu povodom osnivanja ovog projekta u Londonu prošle godine shvatili smo da i dalje ima magije između nas, pa smo odlučili da uradimo još live nastupa.“

„Za novogodišnju noć u Beogradu očekujte dobru žurku. Od Faze Action-a uvek možete da očekujete neočekivano, ali dobra zabava je uvek zagarantovana. Hajde da zajedno đuskamo uz disko i poželimo dobrodošlicu 2015. godini i zdravlju, bogatstvu i ispunjenosti koje će doneti“, dodao je Robin.

 

Time By Your Side, poslednji singl koji je pre nekoliko nedelja objavio Faze Action

Na događaju „Venera i Mars“ nastupiće i Nebojša Intruder/Navigatorz, Nemanja Veljović a.k.a Iguman, Beyond House, Peđa Todorović i interaktivna podrška Vivre sa Vie.

Ulaznice po ceni od 1799 din. (uključuje dve konzumacije po izboru) mogu se kupiti u svim Win Win prodavnicama širom zemlje, na prodajnim mestima DD Tickets (Tadeuša Košćuška 30; blagajna Belexpocentra, Španskih boraca 74; kao i online prodaja karata na www.ddtickets.rs), zatim u Kafeteriji (Žorža Klemensoa 10) i kafeu KGB (Vlajkovićeva 28).

Više informacija na zvaničnom sajtu: www.veneraimars.com i na Facebook stranici: www.facebook.com/VenusMarsNYE

 

 

 

Avatar photo

Autor: Igor