Fashion Sunset & Sea Dance promo party u subotu na Adi Bojani!

 Fashion Sunset & Sea Dance promo party u subotu na Adi Bojani!

Na jednoj od najlepših destinacija Evrope, Adi Bojani, u subotu, 20. avgusta, biće održan Fashion Sunset, događaj koji će u saradnji sa Sea Dance festivalom okupiti velika imena svetske i regionalne modne scene, sa ciljem da kroz spoj mode i muzike podigne svest o problemima erozije i nestanka jedne od najlepših plaža Evrope.

Sa početkom u 18:30, u Novoj Adi kolekcije leto/jesen predstaviće neke od najznačajnih regionalnih i svetskih dizajnerskih kuća. Muzički deo večeri, u kojoj će se ujedno i promovisati Sea Dance festival, počeće u 22:00 u Nomade Beach-u uz jaku globalnu elektronsku postavu: talentovanu istanbulsku umetnicu Ece Ekren, koja stiže pravo sa Glavne bine Exita, jednog od najznačajnijih DJ-eva regiona Kristijana Molnara, DJ-a i producenta Andrew Mellera i uz lokalnu podršku Mr. Mipsa.

Ada Bojana u Crnoj Gori se poslednjih nekoliko godina suočava sa nestajanjem obale i objekata na obali, što je uzrokovano erozivnim procesom. Od 2020. godine Ada Bojana je izgubila čak 10 odsto površine, čime je nepovratno izgubljen veliki deo plaže. Saradnja Fashion Sunset i Sea Dance festivala je nastala u želji da se istakne značaj zaštite Ade Bojane i podigne svest o važnosti valorizacije ovog dragulja crnogorske obale.

Važnost očuvanja Ade Bojane prepoznali su i mnogi regionalni i svetski dizajneri: Mabi Swimwear, Hunt by Lazar i Kristina Ilić, Suzana Perić, Disciplina, Wish Jewlery, L’Amour, Amorena, Azurelle, Joan, Mia Kostov, Kiwi, Pivoine Aristocrate, Mizzu i Bo Fashion House, koji će sa domaćinom Nova Ada deoprihoda od prodaje izloženih artikala donirati HTP Ulcinjska rivijera za sanaciju Ade Bojane. Veliki fashion event počeće u 18:30 časova.

U susret Sea Dance festivalu biće održana i žurka za pamćenje na Velikoj plaži, u plažnom baru Nomade beach, sa početkom u 22 časa, na kojoj će nastupiti: Ece Ekren, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Mr. Mips.

House zvezda u usponu Ece Ekren, koju mediji zbog egzotičnog house zvuka porede sa njenim sugrađaninom Mahmutom Orhanom, na Veliku plažu donosi dašak Orijenta. Ona je 2020. godine godine upisala nastup na Exitovom Life Streamu, a godinu kasnije isporučila je publici nezaboravan set na Glavnoj bini Exita.

Jedno od najaktuelnijih imena regionalne scene Kristijan Molnar, tvorac Christallization Radio Show-a, na sceni je od 2006. godine, a iza njega su brojni zapaženi nastupi. Delio je DJ pult sa svetskim facama kao što su Jeff Mills, Black Coffee, David August i Red Axes. Na Veliku plažu donosi prepoznatljivu energiju za ples do zore.

DJ i producent Andrew Meller je ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni zahvaljujući remiksu pesme „Born Slippy“ Underworld-a, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice. Njegova verzija ove pesme našla se na prvoj poziciji prestižne Beatport Top 100 liste najboljih izdanja, kao i u setovima mnogih DJ  zvezda, među kojima je i Carl Cox. Nezaobilazan je i njegov edit trake „Insomnia“ jednog od najpopularnijeg sastava svih vremena – Faithless. Osim što osvaja svetske top liste, AndrewMeller je nastupao na binama velikih festivala poput UNTOLD-a i ADE-a.

Sea Dance promo žurke će biti održane i u petak, 19. avgusta, u plažnom baru Virtu, gde će nastupiti Luton od 16 časova, kao i u nedelju, 21. avgusta, u 18 časova na plaži Kamenovo, gde će nastupiti Vladimir Aćić. Ulaz na sve promo žurke je slobodan.

Osmo izdanje dobitnika nagrade za Najbolji evropski festival biće održano od 26. do 28. avgusta u tirkiznoj uvali plaže Buljarica. Nezaboravan provod na najboljoj žurci ovog leta na crnogorskoj obali prirediće velike svetske i regionalne zvezde kao što su predvodnice elektronske scene Nina Kraviz i Anfisa Letyago, planetarno popularni dvojac Mind Against, vodeći hitmejkeri današnjice Shouse i Mahmut Orhan, fenomenalni Human Rias, najtraženije muzičko ime Balkana Konstrakta, jedan od najvećih regionalnih bendova poslednje decenije Dubioza Kolektiv, balkanska trap kraljica Senidah, jedinstvena Mimi Mercedez, rap senzacija Crni Cerak i mnogi drugi.

Avatar photo

Autor: Igor