FJAAK – nosioci zvuka nove tehno generacije i instagram senzacije konačno u Beogradu!   

 FJAAK – nosioci zvuka nove tehno generacije i instagram senzacije konačno u Beogradu!   

Berlinski elektronski duo FJAAK konačno se vraća u Beograd!

Nakon nastupa za pamćenje na Apgrade festivalu 2018. i 2019. godine, ovaj put će predvoditi program za novo Apgrade izdanje u Hangaru (Stage 3) Luke Beograd u petak 16. Decembra.  Uz njih ćete biti u prilici da čujete setove irskog DJ-a i producenta Cromby-a, kao i predstavnika dve generacije beogradskog klabinga – Aleksandara Ivkovića i Mateja Rusmira.

Karte po ceni od 1190 dinara dostupne su na cooltix.rs, kao i na blagajnama Gigstix.com i Tickets.rs.

FJAAK dvojac čine Aaron i Felix, koji pod ovim imenom počinju da produciraju još kao tinejdžeri. Svoj beskompromisan ali i senzualan, energičan, ultimativno plesni zvuk kreiraju u potpunosti na analognoj opremi. Pored izvornog tehno okvira često koketiraju sa žanrovskim varijacijama karakterističnim za underground klupsku kulturu (powerhouse, UK garage, hardcore breakbeat) čineći tako svoj DJ i live nastup dodatno nepredvidivim i uzbudljivim. U novije vreme, pored intenzivnog kalendara nastupa, u posebnom fokusu su im njihove etikete, istoimena FJAAK kao i SPANDAU20, na kojima pored sopstvene produkcije sarađuju sa novim talentima sa scene.  

Cromby je irski DJ i producent sa sedištem u Berlinu i karijerom koja traje već deceniju. Obavljivao je na prestižnim etikatama kao što su Sulta Selects Silver Service, Feel My Bicep i Unknown To The Unknown, uz redovne nastupe u Panorama Baru, ali i na dešavanjima poput The Warehouse Project, Fabric i Boiler Room.

Alexandar Ivković je na domaćoj sceni prisutan punih 20 godina i jedan je od članova kultne „Tehnika 8×8“ ekipe. Poslednjih godina prebacio je fokus na produkciju, a možete ga čuti na Desolat, Bitten, Serkal i Sanity etiketama. Njegova izdanja podržala su imena kao što su Loco Dice, Carl Cox, Richie Hawtin, Umek i mnogi drugi velikani scene.

Matej Rusmir je jedan od najmlađih producenata na beogradskoj klupskoj sceni, prepoznatljiv po eksperimentalnom zvuku – od mračnijih minimal tonova sa početka karijere, preko gitarskih rifova, semplovanja glasa i perkusija, pa do etno elemenata koje ubacuje u novije produkcije, za jedan hipnotišući tehno vajb.

Avatar photo

Autor: Igor