Friday house delight: Tijana T & Lea Dobričić u Tjubu

Tijana T i Lea Dobričić su rezident DJevi kluba The Tube, stalne gošće mnogih domaćih a i evropskih klubova i festivala, a nakon više meseci ljubitelji underground house zvuka imaju priliku da ih slušaju zajedno!

Tijana T je je poznata figura beogradske muzičke i klupske scene. Od početka 2000-ih kao autorka i voditeljka stvarala je uticajne muzičke emisije na televiziji i radiju. Nekoliko godina ljudi su je prepoznavali kao “lice” Exit festivala. Spletom čudnih životnih okolnosti 2006. počinje izvođačku karijeru kao saradnica legendarnog njujorškog producenta Abe Duque-a. Zajedno imaju nekoliko popularnih vinil izdanja i njihov zajednički live act obišao je klubove i festivale širom sveta, Tijanin glas čuje se na izdanjima Gebruder Teichmann i Marc Houle-a. Tijana T je harizmatičan DJ, pušta sofisticiranu house i techno muziku i elegantno prevazilazi stilska ograničenja. Redovno nastupa u Berlinu. U 2013. prvi put je kao DJ nastupala na „We Love…“ žurci u legendarnom klubu Space na Ibizi, a 2014 donela joj je prvi buking u Berghain/Panoramabaru, trenutno najpoznatijem klubu na svetu.

Poslušajte njen poslednji berlinski set iz Suicide Circus kluba

Lea Dobričić je pobednica takmičenja Burn Studio Residency 2013, rezident DJ prestižnog kluba na Ibici – Privilege, a radi na Elrow žurkama na Ibici i u Barseloni. Harizmatična i  vrlo talentovana, Lea se bavi muzikom od 2005. Proteklih godina doživela je proboj i uspeh nastupajući na prestižnim evropskim festivalima i klubovima. Za jako kratko vreme imala je priliku da bude za dekovima zajedno sa važnim imenima u svetu elektronske muzike kao što su Laurent Garnier, Luciano, Richie Hawtin, Umek, Dubfire, Marco Carola, Anja Schneider, Miss Kittin, Azzari & III, Beltek, Supernova, Claude VonStroke, Carlo Lio, Layo & Bushwacka, Silicone Soul i mnogi drugi. Njeni setovi su zarazna mešavina deep house, tech house, minimal i tehno muzike, uvek sa preciznom tehnikom, svežinom i jedinstvenom energijom. Ta energija oseća se i u njenoj produkciji, a svoj talenat dokazala je osvajanjem prvog mesta među hiljadama prijavljenih na remix takmičenju “Stefano Noferini – Papi” u maju 2010. Ovaj remix objavljen je na etiketi Deeperfect records. Od tog trenutka Lea je uspostavila saradnju sa mnogim uticajnim lejblovima kao što su Bosphorus Underground Recordings, Italo biusiness, Freshin, Butane recordings, Lovable Fairy Tale, Killing Machine, No-Logic. Njena muzika provocira interakciju, jake emocije i vrhunsko muzičko iskustvo. 

Postoje razne prečice do sreće, a plesanje je jedna od njih. Ulaz je slobodan, vidimo se na dens floru!

Avatar photo

Autor: Igor