FUZIJA TRADICIONALNE I MODERNE KULTURE OKUPILA SKORO 5 000 LJUDI NA BALI WONDERLANDU!

 

U saradnji sa Ambasadom Republike Indonezije juče se održala manifestacija „Bali Wonderland“ u okviru Kalemegdan Summer Festivala koja je okupila skoro 5000 posetilaca svih generacija.

Indonežanska idila na bajkovitom Kalemegdanu započeta je prvim delom programa „Indonežanskom pijacom“ koja se održala u periodu od 19-22h.

Veče je otvorila plesna grupa Ambasade Republike Indonezije „Bidadari Indonesian Dance Studio“, a nakon njihovog nastupa ambasador je kratkim govorom pozdravio sve prisutne. Posetioci su uživali u spektakularnom nastupu plesne grupe iz Indonezije „Krida Budaya“ koja im je predstavila duh indonežanske kulture kroz plesove iz različitih krajeva uz tradicionalnu muziku.
Nakon njih nastupila je kantautorka i live looping umetnica Kezz, koja je predstavila svoju autorsku muziku i nekoliko obrada izvornih pesama.

Jedna od glavnih atrakcija večeri pored nastupa ovih zvezda bila je nagradna igra kompanije „Qatar Airways“ koja je poklonila dve avio karte za Bali. Srećne dobitnike proglasio je ambasador Indonezije, a turistička agencija „Jungle Travel“ srećnim dobitnicima je dodelila i aranžman kao dodatak nagradi.  Pored ovog programa, posetioci su mogli da uživaju i u tradicionalnim specijalitetima ove egzotične zemlje koje je pripremao restoran Indo Food. Deca su se zanimala družeći se sa vršnjacima i bojeći veliku bojanku sa motivom Balija, dok su ostali obilazili ostale zanimljive kornere.

Od 23h počeo je drugi deo manifestacije, audio i vizuelni spektakl na kom su ispisane nove stranice Serbia Wonderland bajke uz poznatu holandsku zvezdu Dyro-a koji je, uz vrhunsku rasvetu i ozvučenje, raznovrsnim setom i svojim jedinstvenim zvukom očarao i ostavio bez teksta sve prisutne!

Nakon završenog seta obišao je svoje fanove, koji su ceo njegov set ispratili punom energijom, i svima ispunio želju da fotkom ovekoveče susret sa svojim omiljenim DJ-em. Pored njega, nastupala je i domaća ekipa koju su činili Pessto, koji je otvorio Serbia Wonderland svojim prepoznatljivim zvukom, nakon njega je Erick Kasell nastavio energičnim setom i onda su Zap Me Strobe dodatno zagrejali atmosferu pred sam vrhunac večeri i nastup Dyro-a.

Nakon headlinera nastupao je Bone N Skin koji je nastavio u pravcu u kom je Dyro išao i u setu puštao svoje trake koje na YouTube-u imaju skoro po milion pregleda zbog svetske produkcije koju poseduje, a majstor trance zvuka – Ikerya Project je zatvorio žurku sa progressive, uplifting i psytrance muzikom.

Organizatori se neizmerno zahvaljuju svim izvođačima, saradnicima i posetiocima na neopisivoj energiji u toku cele večeri!

 

Avatar photo

Autor: Igor