GARDEN OF DREAM FESTIVAL 2024: trodnevni ples za pamćenje!

 GARDEN OF DREAM FESTIVAL 2024: trodnevni ples za pamćenje!

Došao je mesec juni i letna sezona dešavanja je uveliko počela.

Ono što već sada možemo reći da će sigurno obeležiti ovu godinu jeste Garden of Dreams Festival 2024. Ovogodišnje, šesto po redu, trodnevno izdanje Festivala otvorilo je festivalsku sezonu i donelo u Sarajevo magiju i najbolji zvuk današnje elektronske muzike, spajajući globalne zvezde sa lokalnim talentima na dve unikatne lokacije u srcu grada. Uz impresivan lineup, koji je uključivao svetske zvezde poput Mind Against, Reiner Zonneveld, Lehar i Rex The Dog, Festival se pozicionirao kao jedan od najvažnijih muzičkih događaja u regiji.

Link za Instagram objavu: https://www.instagram.com/p/C7-VhIMtGyw/?utm_source=ig_web_copy_link 

Sarajevska bašta snova u punom sjaju 

Od 7. do 9. juna, najveće i najbolje izdanje Festivala do sada održalo se na 2 lokacije – Dom mladih i krov zgrade Svjetlosti. Ukupno 4 događaja, dva dnevna i dva noćna, obeležili su jedan od najiščekivanijih Festivala godine. Uz produkciju koja do sada nije viđena u Domu mladih, magično postavljenu scenu na krovu zgrade Svjetlosti, najbolju audio-vizuelnu opremu i svetlosne efekte, vrhunski lineup, i festivalsko iskustvo kao iz snova od samog početka do kraja, ovaj trodnevni ples bio je nezaboravan. Organizacija ovogodišnjeg izdanja nadmašila je sve do sada postavljene standarde i napravila čaroliju kakva se može pronaći samo u sarajevskoj Bašti snova.

Link za Instagram objavu: https://www.instagram.com/p/C79xAWUNE-j/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== 

Trodnevna bajka i ples iz snova 

Domaćin prve noći bio je historijski Dom mladih. Svetski poznati DJ duo Mind Against je po prvi put gostovao u Sarajevu i upisao se u spisak legendarnih nastupa i događaja koje režira Garden of Dreams organizacija. Njihov jedinstveni zvuk odjekivao je Domom mladih, a produkcija i svetlosni i audio-vizuelni show ostavili su sve prisutne bez daha. Od animacija do kinetičkih kugli koje su delovale kao iz sna, svaki detalj doprinosio je da ovaj spektakl bude na zavidnom nivou, koji može parirati svetskim produkcijama i festivalima. Prvu noć Festivala obeležili su i After Affair, Ilija Djoković i Novak

Link za Instagram objavu: https://www.instagram.com/reel/C79WfYqNrqq/?utm_source=ig_web_copy_link 

Ples drugog dana Festivala je započeo na krovu zgrade Svjetlosti, u magičnom ambijentu lokacije iznad gradskih ulica. Dok je sunce zalazilo iza horizonta Sarajeva, refleksije svetla i vizuelni elementi stvorili su prizore koje je teško zaboraviti. Posebno je emotivno bilo uz set koji je vodio Lehar, svetski poznati DJ, dobro poznat sarajevskoj publici. Nakon dugog odsustva, Lehar se vratio u Baštu snova, a energija koju je  donio sa sobom bila je neverovatna. Pored njega, ovaj prelaz dana u noć su nezaboravnim učinili Runy, Goran Emkić i Doel. Jednom riječju – magija.

Link za Instagram objavu: https://www.instagram.com/reel/C8ADZ1etDVF/?utm_source=ig_web_copy_link 

Nakon magičnog zalaska sunca, ples se preselio u Dom mladih, na treći događaj ovogodišnjeg Festivala. Bez sumnje možemo reći da ova noć ulazi u istoriju kao jedna od onih koje je obeležio najbolji zvuk današnje elektronske scene i do sada neviđeni audio-vizuelni spektakl u Domu mladih. Reinier Zonneveld je predvodio ovu noć i publici priredio spektakl koji je teško rečima opisati. Neverovatna energija i atmosfera vladala je u Domu mladih, a pored Reiniera, svoj trag u noći ostavili su i regionalne zvezde Mladen Tomić, Forest People, i Lubnya.

Link za Instagram objavu: https://www.instagram.com/p/C7-eRnkokaX/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== 

Ovogodišnje izdanje Festivala zatvoreno je još jednim nezaboravnim događajem na krovu zgrade Svjetlosti. Ova predivna lokacija, s pogledom na zalazak sunca kakav samo Sarajevo može ponuditi, bila je savršen plesni podij za završetak najvećeg Garden of Dreams Festivala do sada. Magiju u baštu snova doneli su svetski poznati Rex the Dog, uz podršku Agustin Giri, Rajot, Luka Čikić i ME.N.U.

Link za Instagram objavu: https://www.instagram.com/p/C8Aw4_HtZvP/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== 

Leto u znaku Garden of Dreams 

default

Garden of Dreams Festival 2024 je definitivno pružio publici vikend za pamćenje. Najbolje izdanje Festivala do sada pozicioniralo je Sarajevo kao epicentar elektronske muzike i najboljeg provoda na jedinstvenim lokacijama. Celokupno festivalsko iskustvo ostaje urezano u pamćenje svima koji su bili deo ove magične priče. Ovaj Festival najavio je leto koje će sigurno biti u znaku snova u režiji Garden of Dreams organizacije, a publici ostaje da prati sve najave za nova iskustva u sarajevskoj Bašti snova. 

Šesto izdanje Garden of Dreams Festivala organizirano je u saradnji Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj i Ideas Business Lab d.o.o.

Posebnu zahvalnost organizatori iskazuju prema institucijama i predstavnicima tih institucija koji su prepoznali Garden of Dreams kao važan kulturni i turistički potencijal Kantona Sarajevo i Bosne i Hecegovine. Njih čine Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Kenanom Magodom, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstvo civilnih poslova BiH te Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Ovogodišnji Festival takođe ne bi bio moguć bez podrške sponzora i partnera: Visa, Heineken, Red Bull, Cupra, Jägermeister, IQOS Together X, Casa di Campara, Klix i Antena

//

Avatar photo

Autor: Igor