GLASTONBURY I ULTRA MUSIC FESTIVAL SE NEĆE ODRŽATI NI U 2021!

GLASTONBURY I ULTRA MUSIC FESTIVAL SE NEĆE ODRŽATI NI U 2021!

Zbog straha od širenja koronavirusa Ultra Music Festival neće se održati ni u 2021. godine, a iste tako tužne vesti stižu i iz Engleske gde su ogranizatori najpoznatijeg svetskog festivala GLASTONBURY-ija objavili da se neće održati pedeseto jubilano izdanje ni ove godine!

Prošle godine, te nesretne 2020., početkom marta zbog straha od širenja koronavirusa otkazan je Ultra Music Festival koji se održava u Majamiju. Legendarni festival je tako postao prva velika festivalska žrtva virusa covid-19.

Izgleda da se Ultra Music Festival 2021. takođe neće održati. Prie službenog otkazivanja, kako piše Billboard, organizatori pokušavaju premestiti festival za sledeću godinu. Pravni tim Ultre je uputio pismo gradskim vlastima sa zahtevom da se datumi održavanja i sve finansijske obveze premeste na 2022. godinu u period od 25. do 27. marta.

Pandemija koronavirusa i drugu godinu zaredom uzrokovala otkazivanje jednog od najslavnijih, najvećih i najstarijih svetskih festivala.

Legendarni festival Glastonbury, koji mnogi smatraju najstarijim na svetu te svojevrsnim uzorom za mnoga druga masovna okupljanja, otkazao je i svoje ovogodišnje izdanje, nakon što je zbog istog uzroka svetske pandemije covida-19 to bio učinio i prošle godine. Jubilej pedesetog izdanja, koji je prvotno bio planiran za 2020. godinu, tako se neće održati ni ove i u najboljem će slučaju biti obeležen 2022. godine.

Svi kupci ulaznica za prošlu godinu (čak 135 hiljada!) koji su bili odlučili zadržati svoje karte i prebaciti ih za ovu godinu to mogu učiniti i za sledeću, ili barem onu u kojoj će se pedeseti Glastonbury napokon i održati. Organizatori Michael i Emily Eavis potvrdili su kako će kad-tad do novog izdanja svakako doći, dodavši u saopštenju kako zahvaljuju svima na podršci. “500 ljudi? To se još nekako i može organizovati, ali 250 hiljada– što je naš posao – to je jednostavno previše”, rekao je Michael.

Sve dodatne detalje možete doznati na službenom sajtu festivala.

Mi se samo nadamo da će vakcinacija u Srbiji kao i regionu što pre završiti i da ćemo mi moći slobodno da uživamo u klabingu ovog leta i jeseni….

Avatar photo

Autor: Igor