Otvorene su prijave projekata za petu nagradu Ambasador koja jubilarno izdanje slavi u Opatiji!

 Otvorene su prijave projekata za petu nagradu Ambasador koja jubilarno izdanje slavi u Opatiji!

Otvorene su prijave projekata za nagradu Ambasador elektronske muzike koja ove godine slavi mini jubilej čije će se peto izdanje održati u Centru Gervais u Opatiji, 18. marta 2021. godine. 

Uprkos epidemiološkoj krizi dodela nagrade Ambasador prošle se godine ipak održala, a ovog proleća će se, u novim kategorijama prikladnima za situaciju u kojoj se nalazi muzička scena, nagraditi kvalitetni projekti koji su opstali u protekloj godini koja je ograničila clubbing i organizaciju festivala. Takođe, nagradiće se i producenti koji su se u nedostatku nastupa koncentrisali na stvaralaštvo te objavili zapažena muzička izdanja.

Svoje favorite, prema unapred definisanim kategorijama, mogu prijaviti nositelji projekata, saradnici, ali i fanovi od 26. januara do 5. februara 2021. godine u 23.59h putem obrasca na internet stranici nagrade http://www.ambasador.hr/prijave-projekata. Stručna radna ekipa popunjava prednominacijske liste od 22. januara 2021., a broj stručnih suradnika sa scene proširio se na više od 100 ljudi s obzirom na to da je u ovogodišnju nagradu uključena cela regija. Nominacije i kategorije nagrade biće objavljene 11. februara 2021. kada kreće i glasanje za nagrade publike. Glasanje struke počinje 13. februara.

U projekt su se uključile zemlje regije čiji predstavnici Ambasador vide kao odličnu platformu za povezivanje; Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Sv. Makedonija, Slovenija i Srbija. Regija je od samog početka zastupljena u nagrađivanju, a ove će se godine prošlogodišnje tri kategorije proširiti na čak deset kategorija kako bi se domaća muzička scena bolje povezala sa regionalnom jer se na taj način postiče saradnja važna za kulturnu razmenu, ali i otvaranje novih tržišta.

Vizualni identitet ovogodišnje Ambasador nagrade zagrnuće se u crvenu boju, a sve aktivnosti inicijative vodiće se sloganom #RedAlert kojim se želi podsetiti institucije na ogromnu krizu koja je pogodila hrvatsku i regionalnu muzičku industriju, ali i kulturni sektor u celini.

Udruženje Klubska kultura koja stoji iza organizacije nagrade Ambasador, jubilarno će izdanje nagrade obeležiti pokretanjem Utopia – showcase festivala u partnerstvu s riječkim udruženjem Diston. Festival će se sredinom jeseni održati u Rijeci sa misijom da brojnim perspektivnim regionalnim i domaćim muzičarima osigura platformu za razvoj na elektronskoj muzičkoj sceni.

U okviru nagrade Ambasador prošle je godine pokrenut i video projekt Renaissance koji povezuje nagrađivane autore elektronske muzike i kulturnu baštinu te na taj način doprinosi turističkoj ponudi i kreira muzičku atrakciju za publiku. Nastupi dobitnika Ambasador priznanja u srednjovjekovnim dvorcima, tvrđavama i starim gradovima oduševili su publiku koja je snimke uživo mogla gledati putem digitalnih platformi.

Više informacija o pravilniku nagrade http://www.ambasador.hr/ambasador-2021/pravilnik i kriterijima nagrade http://www.ambasador.hr/ambasador-2021/kriteriji nalazi se na poveznicama.

Više informacija o Ambasador nagradi:

http://www.ambasador.hr/

Instagram

https://www.instagram.com/nagrada.ambasador

Facebook

https://www.facebook.com/nagrada.ambasador

Avatar photo

Autor: Igor