Goreće Arena! Solomun i Dixon za EXIT u specijalnom back2back setu!


EXIT Dance Arena upravo je proglasila svoj zvanični praznik u petak, 7. jula kada ćemo 
dočekati jutro uz dvojicu neprikosnovenih lidera svetske house scene, Solomuna i Dixona!

Za noć kada su već najavljeni Jamie Jones i Black Coffee, Solomun i Dixon donose, specijalno za mts Dance Arenu, tročasovni back2back sunrise set! Dugogodišnji prijatelji nalaze se među pet prvoplasiranih na listi čuvenog magazina Resident Advisor, a Dixon drži rekord sa četiri godine uzastopnom prvom pozicijom. Obojica su i među pet najboljih na drugoj prestižnoj listi, sajta Beatport, s tim što je tu Solomun na tronu! Vlasnici su i dve najuspešnije izdavačke kuće u poslednjih nekoliko godina, Innervisions (Dixon) i Diynamic (Solomun) koje objavljuju antologijske numere savremene elektronske muzike i svojim zvukom privlače najtalentovanije producente kao što su Recondite, Hot Since 82, Âme ili David August.

Solomun je vlasnik i veoma cenjene izdavačke kuće “Diynimic”, dok su njegove Solomun+1; žurke na Ibici apsolutno legendarne i trenutno najpopularnije na španskom ostrvu koji je prestonica svetskog klabinga. Našao se na izuzetno velikom broju lista najboljih elektronskih imena – između ostalog, britanski Mixmag ga je proglasio za najboljeg disk džokeja godine, proglašen je za najboljeg producenta na DJ nagradama Ibice, a s obzirom na najavljene nastupe, između ostalog na EXIT festivalu i ovogodišnjoj Coachelli, ne planira da uspori ni u 2017. Iz Solomunovih nastupa isijava ljubav ka ovom pozivu i prema ljubiteljima house muzike, koji ga vole zbog njegove privrženosti “uradi sam” pristupu u muzici. Iako je odrastao u Hambrugu, Mladen Solomun je rođen u Travniku, što ponosno ističe svuda, ali i prikazuje u svojim nastupima gde svetskoj publici prezentuje zvuke sa ovog podneblja.


Prvo mesto na Resident Advisor listi verovatno nije iznenadilo Dixona, jer se već neverovatan četvrti put zaredom našao na samom vrhu! Prema rečima nemačkog “Die Welt-a”, Dixon je elektronskoj muzici vratio “vokale, dramu i grandiozne emocije”. Publika ga obožava, što je i razumljivo, jer ovaj majstor miksa dobro zna da vodi publiku kroz čitav nastup i provešće sate pripremajući savršen set, jer je rešen da priušti svima vrhunski provod. Ovaj koncertno neumorni DJ pored svega već 10 godina vodi i izdavačku kuću Innervisions koja je imala neverovatan uticaj na svetsku house scenu. Kako je ekipa Resident Advisora napisala, teško je zamisliti da će mu neko skinuti krunu. Osim Solomuna, možda? Ovog leta na Areni publika će imati priliku da proglasi – nerešeno!

Sa jednom kartom na četiri festivala EXIT Leta ljubavi 2017!

EXIT tim iduće godine spojiće čak četiri festivala u regionu u jedinstveno EXIT Leto ljubavi 2017. Prvi u nizu je Sea Star, novi festival u Istri koji će se 26. i 27. maja održati u gradu Umagu, a već su potvrđeni The Prodigy, Dubioza kolektiv i Urban&4. Sledeći je Revolution festival u Temišvaru, 2. i 3. juna, a odmah nakon EXIT festivala, od 6. do 9. jula, sledi četvrto izdanje Sea Dance festivala od 13. do 15. jula! Ulaznice za EXIT po ceni od 6.490 dinara, prodaju se širom Srbije u prodajnoj mreži Gigstix.com i putem sajta www.exitfest.org!

Avatar photo

Autor: Igor