GRAMATIK OBEĆAVA NEZABORAVNU FANK ŽURKU U BEOGRADU!


Svetski poznati slovenački muzičar i jedan od najcenjenijih producenata današnjice, Gramatik, održaće koncert u četvrtak, 23. novembra (od 20 časova) u Belexpocentru, u okviru evropske turneje  „RE : COIL Tour LIVE“.

Kao predgrupe, nastupiće domaći funky/jazz sastav Gramophonedzie Live Experience i dinamični dvojac iz Pariza, The Geek x VRV, koje nazivaju novim prinčevima elektro soula.

Pred sam kraj dvomesečne evropske turneje, Gramatik svojoj publici, uoči prvog nastupa u Beogradu, poručuje:

Dolazim u Belexpo Centar u sklopu turneje koja je moj omaž tehnici i Nikoli Tesli, u društvu svog prijatelja i gitaristе Adama. Sviraćemo probrane pesme iz moje celokupne diskografije, kako moju novu muziku, tako i stare hitove, od pre deset godina. Čućete i pesme koje su komponovali neki od mojih prijatelja, muzičari iz raznih zemalja. Biće to fuzija moje muzike i nečega što privatno volim i slušam. Obećavam odličnu fank žurku”.

Kroz godine, Gramatik je izgradio karakterističan stil, koji je mešavina raznih muzičkih pravaca. Vremenom on postaje njegov zaštitni znak i donosi mu planetarnu popularnost. O svom jedinstvenom zvuku, inspiraciji i narednim saradnjama izjavljuje:

U početku sam samo sekao i kopirao hip hop bitove, zatim sam izdao tech house album, pa elektronske albume i tako dalje. Verujem u konstantno napredovanje i sazrevanje čoveka kao umetnika i zbog toga nikad ne produciram samo jedan žanr. Veliki broj ljudi želi od mene da pravim muziku kakvu sam stvarao pre deset i više godina. Ali, ja to ne mogu jer sam od tada izuzetno sazreo kao muzičar i umetnik. Inspiriše me savremena muzika umetnika koji stalno isprobavaju nešto novo jer od njih učim i postajem bolji. Zato sarađujem sa mnogo muzičara koji se bave raznim žanrovima, a Tom Morello i Gary Clark Jr. su oni sa kojima je postignut dogovor za sledeću godinu. Ko zna šta sledi posle toga.

Gramatik pripada prvom talasu kripto-umetnika i projekata, što se smatra revolucionarnim potezom u svetu muzike. Pobornik je stava da muzika treba da bude besplatna i dostupna svima. Od 2008. godine, kada se zbog potpisivanja ugovora sa američkom izdavačkom kućom preselio u Njujork, objavio je devet studijskih albuma, četiri EP-ja, veliki broj singlova i remiksa. U 2013. godini je osnovao sopstvenu izdavačku kuću „Lowtemp Recordings“. Tokom tri svetske turneje, nastupao je širom Amerike i Evrope, a publici u Srbiji prvi put se predstavio prošle godine na Main Stage-u EXIT Festivala.

Karte za beogradski nastup Gramatika, u produkciji „Blendera“, nalaze se u prodaji putem mreža „Eventim“ i „Gigstix“.

www.blender.co.rs   

Fb event www.facebook.com/events/1412177025568727/

 

Avatar photo

Autor: Igor