HENRY SAIZ-u SE PRIDRUŽUJU BOKEE, COEUS I LUKAI NA ZATVARANJU ŠESTE SEZONE BARUTANE!

 

U beogradskoj Barutani, španskom di-džeju, producentu i live act umetniku, Henry Saiz-u koji dolazi u petak 27. septembra, da zatvori šestu letnju sezonu ovog kultnog kluba, pridružuju se di-džej veteran Bokee, mladi producent i di-džej Coeus, kao i Lukai.

Domaća publika imala je prilike da se upozna sa Saiz-ovom produkcijom kroz dva neverovatna nastupa sa bendom, koje je imao tokom prethodne dve godine u Beogradu.

Henry Saiz je muzičar koji prevazilazi trendove i formule kako bi stvorio posebnu vrstu muzike koju je teško opisati, ali je lako zavoleti i u njoj uživati. Kao jedan od najtalentovanijih na elektronskoj muzičkoj sceni, Henry Saiz napravio je jedinstven put u svojoj muzičkoj karijeri dugoj preko jedne decenije, izdvojivši se specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop 80ih i progressive rock. Muzika koju je komponovao uvek je bila ispred svog vremena.

Prošle godine objavio je audio-vizuelni projekat „Human“ u okviru kojeg je snimio 10 pesama na 10 različitih i neobičnih lokacija širom sveta, zajedno sa bendom. Neke od avantura na tom putovanju su bile snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme tokom šetnje nacionalnim parkom u kome raste neobično Džošua drvo, pravljenje pesme u Tokiju uz pomoć virtuelnih pevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam session sa pripadnicima Massai plemena.

Nakon zadivljujućeg prvog dela trilogije Digital Mirages, koji je zadobio značajnu pažnju i podršku čitave scene, Henry Saiz nam objavio je drugo poglavlje Digital Mrages Vol 2, na izmaku letnje sezone. 

Digital Mirages Vol.1 je prvi od tri EP-ja koji prikazuje suštinu Saiz-ovog bića u najboljem svetlu tako što otkriva njegovu jedinstvenu i intrigantnu paletu zvukova. Pet zapanjujućih traka avangardnog melodičnog techno zvuka koje će ovladati svakim podijumom za igru.

U izdanju Digital Mirages vol. 2, Henry nastavlja da razvija svoj vrlo lični pristup klupskoj muzici, pod uticajem zvukova i produkcijskih tehnika i stilova poput vaporwave-a, stvarajući jedinstveni spoj psihodelične i retro-futurističke muzike koja će vam razneti um. Kao i prvo poglavlje, Vol.2 se sastoji iz pet božanstvenih delova u koje Saiz ubrizgava ekspanzivne zvučne zapise, hipnotičke synth linije, prirodnu eleganciju, sve to prožeto emocijama.

Bojan Vićentijević Bokee, di-džej i producent, u vode elektronske muzike uplovio je krajem 90-tih, kao voditelj emisije „New Generation“ na radiju Top FM. U godinama koje su usledile pokreće nove emisije, „Club Expirience“ i „Groovilicius“ sa kolegom Dačom, na Venus radiju i formira organizaciju Kinetic Vibe. Krajem prve decenije 2000-tih, iz niza b2b setova sa Markom Vukovićem, na after party-jima, nastaje projekat SillyHeadz. Bokee-jev muzički put obeležili su i brojni nastupi na festivalima i klupskim žurkama, uz poznate internacionalne zvezde kao što su Hernan Cattaneo, Nick Warren, Steve Lawler, John Digweed, James Zabiela, Marshall Jefferson, Chris Liebing, Lee Burrige, Patrice Baumel i mnogi drugi. Tokom 2016. godine, sa prijateljem iz Belgije je pokrenuo producentski projekat Monotique, pod kojim je objavio EP  „Surrender“.

Iza imena Coeus, krije se di-džej i producent Nemanja Petković. Postao je jedno od najatraktivnijih novih imena na regionalnoj sceni, a njegove stvari redovno vrte velikani poput Tale of Us, Adriatique i Oliver Koletzki, dok mu trake izdaju poznati lejblovi poput MoBlack Records-a i Sweet Musique-a. Njegovi prvi muzički koraci vezani su za sviranje klavira. Kada je počeo da se bavi produkcijom i di-džejingom fokusirao se uglavnom na house muziku, a nakon nekog vremena se okrenuo i prema deep i melodic techno-u. Nemanjini setovi variraju od afro zvuka do elektronike i disco-a i bez izuzetka teraju publiku na ples. Coeus je puštao sa imenima svetske scene, kao što su: Sasha, Black Coffee, Theo Kottis i mnogi drugi.

Luka Ivanović Lukai svoj prvi kontakt sa elektronskom muzikom ostvario je kroz drum n bass, pod velikim uticajem britanske ekipe LTJ Bukem, Goldie, Big Bud. Tokom noći provedenih u klabingu, otkrio je moć techno-a i progressive zvuka, koji su imali snažan uticaj na formiranje njegovog muzičkog ukusa. Svoje mesto za pultom pronašao je 2012. godine, kada je počeo da organizuje Belgrade Lounge žurke. Dve klupske sezone kasnije, Lukai je počeo da ubrzava i dobija česte bukinge, gde je puštao pored svetskih imena kao što su: Guy J, Cid Inc, Nick Warren, Dmitry Molosh, Petar Dundov i mnogi drugi. 

Karte su u prodaji putem Cooltix platforme, kao i Gigs Tix i Ticket Vision prodajne mreže.

Avatar photo

Autor: Igor