Henry Saiz: Dolazimo sa skroz novim live nastupom i puštaćemo sve nove trake sa našeg albuma “Human” koji uskoro izlazi

 

Iako je trenutno na našoj elektronskoj sceni pregršt dobrih žurki i kvalitetnih imena, što domaćih – što stranih, mnogi se žale kako se dovode uvek ista isfurana imena… Da vas mi onda priupitamo par pitanja…  Gde ste sledeći petak?

Mi znamo gde ćemo biti. Ukoliko ste slušali njegov fenomenalni b2b set sa Hernan Cattaneom na Exit Dance Areni onda ste se uverili u kvalitet čoveka koji nam sledeće nedelje stiže u BG. Mi smo to znali i ranije, ali sada imamo jednistvenu priliku da ga čujemo u live nastupu sa njegovim bendom. Kreator trake koju bismo bez razmišljanja proglasili za himnu naše stranice – Madre Noche, Henry Saiz, odvojio je malo vremena za nas pa smo popričali malo o njegovoj karijeri, planovima, narednom nastupu u Beogradu.

Poznat si kao DJ koji remiksiju i komercijalne i andergraund trake? Koji je tvoj kriterijum kada biraš koju ćeš pesmu remiksovati?

Da budem iskren, ne postoji baš neki kriterijum, jednostavno treba da mi kaže to pesma sama. Treba da nešto osetim kad čujem tu traku, baš tako jednostavno da osetim nešto i to je to.

U jednom intervjuu si rekao da jednom do dva puta godišnje uzmeš neku halucinogenu drogu koja je ti pomaže u inspiraciji i kreativnosti. Možeš li nam nešto reći o tome?

Da baš tako, volim to da uradim ponekad i sad, ali odgovorno. To mi bustuje moju kreativnost i zaista mi jako puno pomogne po pitanju novih traka, novih projekata i tako dalje. Pomogne mi da iznesem svoj skriveni potencijal koji imam u sebi na površinu, ali ponekad ja to uradim kad sam sam i jednostavno znate čisto da se oslobodim pritiska i da organizujem svoje misli.

U šta treba da uloži jedan producent najviše kada izda svoje trake i dobije lokalnu podršku da bi postao svetski poznat DJ i producent?

U sebe. U svoje samopouzdanje, strpljenje i veštine. Samo nek nastavi da radi, da radi ono što voli i da veruje u sebe. Da se trudi da na njega ne utiče politika i pritisak scene  u kojoj je trenutno i ne poremeti njegove ciljeve i umetnički integritet.

Koja je razlika kada nastupaš uživo sa bendom i samo ti kao Henry Saiz uživo? Kako se pripremaš za te nastupe?

Ja mislim da si hteo da kažeš kao bend uživo i ja kao DJ. Ja uživo radim samo sa momcima. To su skroz dva različita koncepta i dva skroz različita doživljaja. Drugačija priprema od samih tehničkih sitnica, pa do toka kako teče sam nastup. Ja sebe smatram muzičarom, a ne samo DJ-om i producentom, tako da mi bend pomaže da to i pokažem, ali i kad nastupam kao DJ ili sa bendom ja uvek dajem 100% od sebe.

Svako u svom životu ima neki problem ili prepreku koju je uspeo da pobedi i prebrodi. Koja je bila tvoja i koja lekcija na kraju svega toga?

Verovatno dostignuće slobode sa svojom muzikom da mogu da pišem i produciram muziku iz svog srca ne obraćajući pažnju na lejblove, žanrove i na samu scenu koja uvek pokušava da te smesti negde.

Tvoj omiljeni klasik koji bi hteo da remiksuješ?

Pink Floyd ´Time´. Moja omiljena traka ikada.

Dolaziš pravo iz Amerike u Srbiju, puštaš zajedno sa Jan Blomqvistom 13-tog aprila. Šta si spremio za nas?

Dolazimo sa skroz novim live nastupom i puštaćemo sve nove trake sa našeg albuma “Human” koji uskoro izlazi. Premijera je bila u Americi prošlog meseca, tako da ste vi momci treća publika koja će to čuti. Jedva čekamo.

Hvala za sve Henry i vidimo se.

 

 

 

Avatar photo

Autor: Igor