Hideout festival opštini Novalja doneo 20 miliona eura

Prošli vikend je popularna plaža Zrće bila je središnje mesto okupljanja hiljade Britanaca željnih dobre zabave povodom Hideouta, tradicionalnog festivala elektronske muzike koji se ove sezone po četvrti put zaredom održao u popularnim klubovima Papayi, Aquariusu i Kalypsu, a i Novalja je bila popunjena do poslednjeg mesta.

Grad Novalja u sedam dana festivala profitirao je za oko 20 000 000 eura turističke potrošnje, i to od smeštaja, prevoza (bus, taxi, rent a car, vodeni prevoz), taksi i poreza, ugostiteljstva i gastronomije, sportskih aktivnosti na vodi, do kupovine suvenira, majica i izleta. I ove su se godine organizatori britanskog Hideout festivala pobrinuli za vrhunski muzički program koji je tokom vikenda zabavio hiljade i hiljade poklonika elektronske muzike. Među imenima koja su nastupila pronašli su se neka od najpopularnijih imena svetske DJ scene kao što su Disclosure, Rudimental, Jamie Jones, Loco Dice, Solomun, Maceo Plex, Sasha i mnogi drugi.

Festival je službeno započeo 30. juna, a završio je 3. jula velikim nastupom Disclosurea u klubu Papaya koji je trajao sve do ranih jutarnjih sati. Hideout gosti, reći će otočani, najbolji su festivalski gosti i rado viđeni svake godine, a turistička potrošnja u Novalji za vreme Hideout festivala penje se i do neverovatnih 20 000 000 eura koliko se potroši u samo sedam dana festivala u gradu Novalji. Cene privatnog apartmanskog smeštaja za vreme festivala dosežu vrtoglave brojke od 30 do 60 eura po osobi po danu. To su gosti koji su spremni uz dobru i kvalitetnu ponudu potrošiti i do 200 eura dnevno na različite turističke sadržaje i usluge kao što su smeštaj, gastronomija, prevoz (taxi, bus službe, vodeni prevoz), izlete, sportske aktivnosti na vodi, shopping i drugo.

Bilo je ovo četvrto izdanje popularnog Hideout festivala, a za desetak dana, od 14. do 18. jula održaće se tradicionalni HTC Day&Night festival u sklopu kojeg će nastupiti Nicky Romero, Showtek, Tommy Trash, Sunnery James & Ryan Marciano i Alvaro. Ulaznice i više informacija o HTC Day&Nightu, kao i ostalim festivalima kluba Papaya potražite na www.papaya.com.hr

Izvor: Klubska scena

Avatar photo

Autor: Igor