Humanitarna Startup žurka za NEOSTART u klubu Drugstore!

Organizacija za prevenciju kriminala i postpenalnu pomoć NEOSTART u nedelju 02. februara organizuje svoju prvu humanitarnu Startup žurku u klubu Drugstore. Sav prihod od prodatih ulaznica biće upotrebljen u cilju daljeg rada organizacije.

NEOSTART se bavi podrškom zatvorenicima nakon izlaska na slobodu, odnosno postpenalnim prihvatom. Postpenalni prihvat predstavlja poslednju kariku u lancu  aktivnosti usmerenih na sprečevanje ponovnog vršenja krivičnih dela. Ova karika gotovo da uopšte ne postoji u našoj zemlji, za razliku od razvijenijih društava gde se tome poklanja velika pažnja. Organizacija NEOSTART postoji preko godinu dana i za to vreme nije dobila stabilnu finansijsku podršku. Broj ljudi koji se javlja i treba podrđšku iz dana u dan je sve veći, ali i broj onih koji su zahvaljujući nama krenuli ispravnim putem. Do sada je celokupan rad organizacije finansiran sredstvima koje su obezbeđivali mladi entuzijasti koji su pokretači ideje, a kako su potrebe postale veće tako su i sredstva za dalje finansiranje postale manje.

Podrška bivšim zatvorenicima predstavlja način da se podrže u odluci da postanu korisni članovi svoje zajednice. U tom procesu im treba kontinuirana podrška koju pružaju volonteri NEOSTART-a kroz svoj svakodnevni rad. Pomažući rad NEOSTART-a pomažete korisnicima njegovih usluga da postanu korisni članovi društva, što dalje vodi stvaranju sigurnije zajednice.

Žurka počinje u 22h, a muziku biraju Dacha MC & DeNiro i DJ Jack Notion. Cena ulaznice je 200 rsd i celokupan prihod ide u humanitarne svrhe za pomoć rada organizacije i njenih volontera. 

 

FB event https://www.facebook.com/events/581599481917920/

NEOSTART FB https://www.facebook.com/CentarZaPrevencijuKriminala

www.neostart.webs.com

Avatar photo

Autor: Igor