Armin Van Buuren, Tiesto, Carl Cox i mnogi drugi stižu na ULTRA EUROPE 2014

Split će i ovo leto biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje elektronske muzike, a tome u prilog najbolje govori najava prvih headlinera festivala Ultra Europe, koji će se održati u Splitu od 11. do 13. jula ove godine. Reč je o čak 12 vrhunskih svetskih muzičkih zvezda koje predvode Hardwell, najbolji DJ sveta po izboru uglednog časopisa DJ Mag i Armin Van Buuren, koji se nalazi na drugom mestu u istom izboru i David Guetta, Tiësto, Afrojack i Carl Cox. Njima će se pridružiti Blasterjaxx, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Martin Garrix, Nicky Romero i W&W.

Ta su imena organizatori ekskluzivno otkrili na današnjoj konferenciji za medije i tako potvrdili kako će ljubitelje elektronske muzike iz svih delova sveta na Poljudu dočekati izuzetna produkcija i još bolja i impresivnija kulisa za nastupe najboljih DJ-a sveta. Uz još više izvođača u line-upu, novosti ovogodišnjeg izdanja su i dodatni festivalski dan, zbog kojeg organizatori očekuju 30 posto posetioca više nego prošle godine i jedinstvena fan zona sa posebnim sadržajima i ponudama za obožavatelje. I ove će se godine održati ekskluzivni parti na plaži, Ultra Beach, i to 15. jula, a detalji oko lokacije i ulaznica bi će poznati u februaru.

Već je premijerno izdanje festivala Ultra Europe nadmašilo i najoptimističnija očekivanja pa je tako festival uvršten u TOP 10 muzičkih festivala u Europi, a službeni aftermovie premijernog izdanja, pod nazivom Relive Ultra Europe 2013, u manje od 80 dana je pogledalo više od 800.000 ljudi. Organizatori veruju kako će nakon ovogodišnjeg izdanja Ultra Europe zaslužiti svoje mesto u TOP 10 destinacijskih muzičkih festivala u svetu i kako će broj zemalja iz kojih će posetioci doći u Split biti veći od 100.

Potvrdio je to i Joe Bašić, direktor firme Adria MM Produkcija, hrvatskog suorganizatora festivala komentarisajući dosadašnje rezultate prodaje ulaznica i interesa koji dolazi iz svih delova sveta:

Izuzetan uspeh premijernog izdanja festivala Ultra Europe bio nam je nagrada, ali i velika obaveza prema obožavaocima, kojima smo obećali još veće i impresivnije izdanje u 2014. godini. Iako je ovo tek prva najava u line-upu, verujemo kako smo uspeli opravdati njihova očekivanja, a tome u prilog govori i činjenica da su tzv. early bird i general admission ulaznice rasprodane u rekordnom roku. Dosadašnji rezultati prodaje i interes za festival daju nam za pravo očekivati da će ovogodišnje izdanje posetiti više od 150.000 ljudi pa je izuzetno važno da se grad Split i Hrvatska pripreme za taj broj turista i omoguće im kvalitetan smeštaj i dodatni sadržaj. Verujemo kako će ovogodišnje izdanje potvrditi status festivala Ultra Europe kao najznačajnijeg događanja u regiji i dodatno uticati na imidž Splita kao vrhunske turističke destinacije.“    

Podršku festivalu Ultra Europe iskazala je i Meri Matešić, direktorka Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice:

Hrvatska turistička zajednica podržala je ovaj festival od samog početka jer verujemo da su ovakvi doživljaji i iskustva upravo ono što turisti traže i smer u kojem Hrvatska treba dalje izgrađivati i unapređivati svoju turističku ponudu. Istraživanja pokazuju da turisti pored lepote pojedine destinacije odluku o dolasku temelje i na sadržajima i iskustvima koje im ta destinacija nudi i zbog kojih su oni spremni potrošiti više. Sve veći broj festivala koji se u poslednjih nekoliko godina održavaju u Hrvatskoj govori u prilog činjenici da smo prepoznali trend u promenama ponašanja turista i da idemo u dobrom smeru.
Razvojem destinacijskih menadžment organizacija  i destinacijskih menadžment kompanija ćemo ostvariti još veći pomak u pozicioniranju Hrvatske na svetskoj sceni kao zemlje koja pored predivnog mora i sunca nudi vrhunske doživljaje i iskustva.

Iako je trenutni kontingent ulaznica rasprodan u rekordnom roku, nova prilika za obožavaoce stiže već danas od 12 sati na www.ultraeurope.com. I s novom cenom Regular General Admission ulaznica od (129 eura), festival Ultra Europe ostaje u rangu cenovno najdostupnijih festivala sličnog ugleda i kvalitete produkcije u svetu. Uz spomenute festivalske ulaznice, koje se odnose na sva tri dana u Splitu, organizatori su najavili skoro puštanje u prodaju VIP ulaznica za stajanje po ceni (100 eura) za svaki pojedini festivalski dan. VIP stolovi ili lounge prostori moraju se rezervirati slanjem mail-a na e-adresu [email protected].

Kako bi festivalsko iskustvo ostalo u najboljoj mogućoj uspomeni za sve posetioce, organizatori će, s partnerom Travel 2 Ultra sastaviti listu preporučenih smeštajnih objekata koji ispunjavaju sve zadate uslove. Takođe, već sad su u toku ekstenzivne pripreme i ugovaranje saradnje s gradskim vlastima i turističkim sektorom, u cilju osiguravanja još povoljnijih uslova za prvih 1000 posetioca koji će rezervisati smeštaj u vreme festivala Ultra Europe. Te i ostale detalje, sa posebnim naglaskom na ekskluzivni parti Ultra Beach, koji će se držati odmah nakon tri festivalska dana u Splitu, organizatori će najaviti tokom februara.

Sve informacije i obaveštenja mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/, službenoj Facebook stranici festivala i Twitter profilu, a ulaznice će se moći kupiti na internetskoj stranici http://ultraeurope.com/.

Avatar photo

Autor: Igor