I HATE MODELS POVUČEN SA LE BON AIR FESTIVALA JER JE ZAHTEVAO – PRIVATNI AVION!

 I HATE MODELS POVUČEN SA LE BON AIR FESTIVALA JER JE ZAHTEVAO – PRIVATNI AVION!

Francuski producent je trebao da se pojavi na događaju u Marseilleu ovog vikenda.

Francuski DJ i producent I Hate Models povučen je iz postave festivala Le Bon Air u ,Marseilleu prenosi Resident Advisor. Odluka je doneta nakon njegovog zahteva da se po njega pošalje privatni avion. Trebalo je da nastupi ovog vikenda, u subotu, 18. maja.

U saopštenju objavljenom juče na Instagramu, organizatori festivala su objasnili da „nijedan umetnik nikada nije tražio privatni avion da dođe i svira na Le Bon Air festivalu. Izvestan je uticaj naše organizacije na životnu sredinu i društvo“, objasnili su. „Zajedno, uključujući publiku, umetnike i produkciju, moramo da podelimo ove odgovornosti. Oni su odgovorili na zahtev: Le Bon Air je odgovorio na zahtev I Hate Models za privatnim avionom, objašnjavajući: „Ovo prevozno sredstvo je veoma zagađujuće i troši 50 puta više CO2 od voza“.

Možete pogledati klikom ovde.

To je ekološka, ekonomska i društvena aberacija koju sistematski odbacujemo“, rekli su oni, napominjući da u njihovim ugovorima sa umetnicima stoji da prevoz mora da odobri festival pre dolaska.

Agent za I Hate Models rekao je u izjavi za Resident Advisor da je to bila “razočaravajuća” odluka i da namerava da sam pokrije punu cenu privatnog aviona. Tražio je da festival pokrije samo njegov prevoz do aerodroma. U izjavi za RA, on je objasnio: „Pošto je I Hate Models imao još jedan nastup u Nemačkoj iste večeri kada i festival, dogovoreno je da ćemo organizovati prevoz uz otkup. Našli smo rešenje u iznajmljivanju privatnog aviona jer je to bila jedina opcija koja bi obezbedila da on stigne u Marseille na vreme“, rekao je on i dodao: „Uzeli smo opciju privatnog aviona jer je to bila jedina opcija za I Hate Modelsa da stigne na vreme za svoj set u Le Bon Airu”.

Njegov agent takođe je rekao da se I Hate Models raduje” setu, i da je čak ponudio otkup emisije CO2 kako bi “to nadoknadio o vlastitom trošku”. Iz Le Bon Aira su se izvinuli zbog neugodnosti, a sada je sastavu dodat MÉZIGUE a set I Hate Models u subotu uveče zamenjen je nastupom KI/KI.

[Via Resident Advisor]

IZVOR: Mixmagadria.hr

Avatar photo

Autor: Igor