ILLUSIONS FESTIVAL PREDSTAVLJA AUDIO – VIZUELNI SPEKTAKL 26. i 27. MAJA U BEOGRADU

 ILLUSIONS FESTIVAL PREDSTAVLJA AUDIO – VIZUELNI SPEKTAKL 26. i 27. MAJA U BEOGRADU

lllusions po prvi put u Beogradu predstavlja audio-vizuelni festivalski spektakl, koji će rasplamsati  sva vaša čula, bogatim muzičkim programom i senzacionalnom produkcijom 26. i 27. maja u Luci  Beograd. 

lllusions je do sada ljubiteljima kvalitetnog elektronskog zvuka predstavio nesvakidašnje žurke,  nove generacije, a ovoga puta potrudiće se da na dvodevnom open air festivalu ode korak dalje i  celokupnom scenografijom i vizuelnim efektima klaberima pruži novo nezaboravno iskustvo. 

Line up ovog svetskog događaja, sačinjen je sa trenutno nekim od najtraženijih internacionalnih  izvođača, koje publika retko ima priliku da čuje na jednom mestu. 

Prvo veče festivala nastupiće maestralni grčki DJ i producent Argy (Afterlife), nakon njega  talentovana techno ikona iz Brazila DJ Anna, a svoj novi live act predstaviće Rodriguez JR, kao i  domaća podrška DJ duo Inner Sense

Drugi dan festivala nastupiće zvezda Afterlife-a Kevin De Vries, zatim legendarni nemački Dj  Âme, uz sjajnu domaću podršku koju čine Bokee, DJ duo Mimi x FY, Nexie I Vahicabi

Dj ANNA je jedna od najinteresantnijih techno ikona i vešt selektor, njeni nastupi su energični,  zanimljivi i zadivljujući. Dostigla je nove visine sa produkcijama kao što su “Hidden Beauties” i  njenim moćnim remiksom pesme Jon Hopkins ‘Singulariti’, pokupivši priznanje sa svih strana  muzičke industrije. Za njenu muziku možemo reći da je atmosferična, njenim improvizacijama i  miksovanjem, ostvaruje neverovatne rezultate i fantastičnu energiju na nastupima. 

Globalno je sve traženija nastupajući svuda od Movement Detroit, Awakenings, Tomorrowland i  Block-a u Tel Aviv-u. Da biste stekli uvid u njene talente, potrebno je samo da proverite njen vinyl DJ set za Cercle, koji je već imao preko dva miliona pregleda. Na produkcijskom frontu, izbacila je  muziku na gotovo svim značajnim izdavačkim techno kućama, uključujući Hotflush, Drumcode,  Clash Lion, Sapiens, Domino sa svojim remiksom “Jon Hopkins”, plus novi original za Tale Of Us –  Afterlife. 

U Srbiju nam stiže nemački Dj Kristian Beyer, iz dua ÂME, koji će svojim kreativnim i  upečatljivim techno-house setom zagrejati masu drugi dan festivala. Kako kroz intervjue naglašava,  muziku koju pušta najčešće nije muzika koju producira, ali je uvek prisutna njegova ličnost i njegov  stilski pečat. Kao primarni partneri Innervisions etikete sa Dixon-om, Ame nastavlja da neguje  budućnost housa sa pažljivo odabranim izdanjima. Nezimerno je posvećen selekciji traka, te kroz  njegove setove možete čuti razne old school trake koje vešto miksa sa raznovrsnim žanrovima.  Najpopularnije trake: Rej, Pink Elephant, Howling, The Witness, Envision, What the Hell, No War. 

ARGY– Velika je zainteresovanost i očekivanja za grčkog producenta i DJ-a – Argyris Theofilis sa  jedinstvenom ličnošću i talentom, je uspeo da uspostavi ime na svetskoj muzičkoj sceni.

Jedan od najperspektivnijih umetnika, prošao je dugačak put u poslednjih nekoliko godina i stekao  veliku popularnost u svetu muzičke industrije. Miljenik elektronske scene, svi već vodeći festivali  ga svrstavaju u red najvećih hedlajnera. 

Nakon njegovog hita broj 1 „Ketuvim“ stvara još jednu svetsku klupsku himnu „Tataki“ , pa zatim i  mega hit Pantheon koji izlaze za izdavačku kuću Afterlife. Argy nije slučajno tu gde je danas, od  svoje 20. godine držao je rezidenciju na Ibici u klubovima kao što su Amnesia, DC10, HiIbiza,  Destino i Pacha. 

„Učili su me da ne postoji ništa što ne možete da uradite, i da ako volite, uradićete to dobro“. 

Kevin De Vries – uz svoj karekteristični melodic techno zvuk, postao je zvezda vodećih svestkih  festivala. Od svog prvog izdanja 2015. Kevin De Vries je bio na astronomskom usponu, stvarajući  nišu za hibridni techno. Njegovi setovi su puni energije i emocija, vrhunskog kvaliteta, a tu i izbija  njegova strast i ljubav prema muzici. 

De Vries je veliki miljenik fanova Afterlife-a. Kevinovi DJ setovi pretvaraju jedinstvenu energiju  njegove sopstvene muzike u duga putovanja od najsavremenijih zvukova do klasika 90-ih i nazad.  Ubrzo je postao tražen DJ širom sveta, dosledno pružajući izvanredne nastupe za velike festivale i  intimne klubove. 

Rodriguez Jr. dobro poznati i nagrađivani muzički producent, predstaviće se sa svojim  jedinstvenim live nastupom koji slobodno možemo reći da je jedan od omiljenijih među domaćom  publikom. Njegovo veliko iskustvo u svim žanrovima elektronske muzike učinilo ga je vizionarom  melodičnog house-a i techno-a. Crpeći inspiraciju za svoje nastupe uživo iz starih sintisajzera,  klavijatura i analogne opreme svog studija u Parizu, Rodriguez Jr. uživa u prilici da putuje svetom i  realizuje svoj projekat na sceni. Na taj način je sakupio odanu i lojalnu bazu obožavatelja kroz  stvaranje svog jedinstvenog pokreta. 

Inner Sense predstavljamo vam novu melodic techno-progressive kolaboraciju koja je već uspela  da prikupi veliki broj simpatija lokalne publike. Potpuno osveženje na domaćoj klabing sceni kada  je u pitanju elektronska muzika – DJ duo Innēr Sense, Filip Fisher i Nino Čelebić su objavili da  započinju saradnju i obećali da spremaju neviđene nastupe i bogatu produkciju koja može da stane  rame uz rame sa poznatim stranim izdanjima. 

Bokee je stupio na muzičku scenu Srbije krajem 90-tih tako što se zaposlio na radiju. U to vreme  trance je bio veoma popularan pa je bio zadužen za emisiju „New Generation“ koju ste mogli slušati  na Top FM radio talasima. Nešto kasnije pokreće nove emisije, „Club Expirience“ i  „Groovilicius“ sa kolegom Dachom na Venus radiju i organizacija Kinetic Vibe je rođena. 2005. je proglašen za DJ-a broj 2 na tada popularnom sajtu chillout.co.yu i naredne četiri godine je  uvek bio u Top 3. Veoma je aktivan kao DJ, jer ne postoji klub, festival ili veća žurka gde nije radio,  bilo kao rezident, bilo kao podrška stranim artistima. 2009. sa kolegom Markom Vukovićem  formira SillyHeadz organizaciju. 

Mimi x FY sa sedištem u Beogradu i na Mykonosu su DJ duo opseg zvuka dua je pod uticajem  mnogih žanrova, uključujući elektronsku muziku, melodični techno, Acid House, Indie dance i  Downtempo. Zaljubljene u disko muziku ne plaše se da ispuste ponešto.

Mimi x FY su se spojili 2017. i od tada su nastavile da rade B2B setove, vođeni istom strašću i  ljubavlju prema muzici i publici. Rezidenti legendarnog kluba Moni na Mikonosu, a ove letnje  sezone ih očekuje i rezidentura na Ibizi 

Nastupale su zajedno na mnogim festivalima, klubovima i žurkama uz Âme, Adriatique, Agoria,  Aera, Argy, Carlita, Damian Lazarus, DJ Gregory, Dubfire, Hardt Antoine, Jimi Jules, Maglia, Nick  Morgan, Patrice Bäumel, Rodriguez JR., Roman Flügel, Sebastien Leger, Trikk 

Dj Nexie svojim setovima je odavno pridobio srca publike njegovim melodičnim zvukom techno-a,  tvorac Illusions-a, ujedno i mnogih drugih muzčkih porojekata Dj Nexie je miljenik domaće i  regionalne publike, svojim autentičnim zvukom postao je jedan od traženijih umetnika današnjice,  koji je imao prilike da sarađuje sa najpoznatijim internacionalnim zvezdama elektronske scene. Svojim nastupom definitivno će provozati beogradsku publiku kroz novu i uzbudljivu stvarnost. 

Vahicabi – Vahid Biberović, svojim snažnim i ludim mračnim techno setovima „razbija sve prisutne  na komade“, ostavljajući goste spuštenih na zemlju. Karakteriše ga odlično miksovanje brzih  numera, veoma talentovanih, suptilno im dodajući, gotovo neprimetno, dodavanjem melodičnog  indie plesa, mračnog disco i funky zvuka. Majstorski odabir, majstorsko miksovanje i maestralno  prepoznavanje energije gomile, drži sve angažovane tokom svog seta, na veoma visokom nivou.  Očekujte euforiju i nevericu koju pravi savršen izbor traka, povezujući ih i mešajući, cela priča koju  priča preko zvučnika je nešto što ćete dugo pamtiti. 

On je predstavnik beogradskog podzemlja, koji provodi dosta vremena u kontaktu sa tom scenom,  što je rezultiralo potpunim uranjanjem u njeno magično elektronsko carstvo. Nikada ne sprema  setove, jer kako sam kaže, svaki dan je druga osoba i ne zna kako i šta će ga inspirisati, jer očekuju  različite stilove koji se uklapaju u ideju oscilacija i međusobnog stilskog flertovanja. 

Karte za Illusions festival su u prodaji po ceni od:  

Regular karte 1.990 RSD 

VIP karte 3.490 RSD  

Regular dvodevne 3.490 RSD 

VIP dvodevne 5.990 RSD Ulaznice možete kupiti preko Gigstix prodajne mreže i u Vulkan knjižarama. Požurite i nabavite  svoje karte na vreme i dođite da zajedno uživamo u noći punoj iluzija i magije.

Avatar photo

Autor: Igor