LMF Festival sprema spektakl u Zagrebu! Stižu Artbat, Adam Beyer, Anfisa Letyago, Camelphat i mnogi drugi…

 LMF Festival sprema spektakl u Zagrebu! Stižu Artbat, Adam Beyer, Anfisa Letyago, Camelphat i mnogi drugi…

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog trodnevnog spektakla sa više od 25.000 posetilaca, LMF festival i ove će godine prodrmati hrvatsku metropolu te okupiti istinske zaljubljenike elektronske muzike.

U tri dana, od 15. – 17. juna na čak četiri impozatne bine na omiljenom zagrebačkom jezeru prodefiliraće više od 70 inostranih i domaćih DJ-eva. Iako je Let The Music Be Free (LMF) jedan od najmlađih hrvatskih festivala, ovogodišnji lineup potvrdio je da je i jedan od najtraženijih jer dolazak su potvrdile najveće svetske zvezde – Above&Beyond, Adam Beyer, John Summit, Camelphat, ARTBAT, samo su neki od vladara elektronske i klupske scene.

U Zagrebu će tako prvi put nastupiti trance trio Above & Beyond, koji čine Finac Paavo Siljamaki, Englez Jono Grant i Irac Tony McGuiness.  Profesionalni DJ-evi, “teški” 32 miliona eura poznati su kao saradnici Madonne i Radioheada, čije su hitove remiksovali, a mogu se pohvaliti i time da je njihov hit Buzz osvojio svemir. Milijarder Sir Richard Branson za svoj let na raketi Virgin Galactics Spaceship2 odabrao je spomenutu pesmu za lansiranje u orbitu. Na listi najpopularnijih svetskih DJ-a ovaj trojac zauzeo je 16. mesto dok su u Velikoj Britaniji na visokom četvrtom.

Fanove elektronske muzike oduševiće i dolazak Adama Beyera. Taj 46-godišnji Šveđanin, koji je do sada zaradio tri miliona eura, karijeru je započeo kao prodavač, no ubrzo je taj posao zamenio sa onim DJ-a pa je danas među 30 najpopularnijih. Takođe na švedskoj radio stanici vodi show Drum Code Live, a sluša ga više od 11 miliona ljudi.

Publiku svakako zanima i atraktivna Anfisa Letyago. Rođena u gradiću u Sibiru gde noć traje devet meseci s 19 godina seli se u Italiju gdje započinje uspešnu karijeru, a na tom putu pomogao joj je mentor, legendarni Carl Cox.

No na LMF vraćaju se i neka dobro poznata imena poput ukrajinskog ARTBAT-a, Cerclea kao i DJ Claptonea. Popularni Nemac može se pohvaliti činjenicom da je uvršten u deset najboljih svetskih DJ-eva sa zaradom od 11 miliona eura, a nastupao je na festivalu Tommorowland te u najpopoznatijem klubu na Ibizi, Pachi. Kako Claptone nastupa sa zlatnom maskom, mnogi se i danas pitaju ko se krije ispod nje?

Od premijernog izdanja u Las Vegasu 2019. i prvog zagrebačkog 2021. godine, LMF festival postao je prepoznatljivo ime na svetskoj sceni što je do sada pokazao dolazak gostiju iz Europe I sveta, a Zagreb je tako potvrdio titulu jedne od najtraženijih turističkih destinacija.

Dobro je poznato da je cilj LMF-a promovisati različite žanrove u elektronskoj muzici stoga se svake godine trudimo dovesti najbolje svjetske DJ-eve. Na Jarunu će nastupiti više od 70 muzičara što će biti izvrsna uvertira u nadolazeću letnju sezonu u Zagrebu – kažu organizatori festivala, koji su prošle godine dobili nagradu Ambasador za doprinos muzičkoj sceni.

Listu svih izvođača koji će od 15. – 17. juna 2023. rasplesati publiku na najvećem zagrebačkom open air elektronskom festivalu pogledajte ovde.

Posetite oficijalni facebook event klikom ovde.

Karte možete kupiti klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor