Indijski ministar zabranio noćne partije u Goi

 

Zbog nekoliko smrtnih slučajeva, porasta kriminala, konzumacija droga, prostitucije i kockanja državni ministar pokrajine Goa je najavio kako će se od sada primenjivati novo pravilo sa kojim će se partiji morati završavati do 22h uveče.

Partiji uništavaju našu kulturu i moramo ih odmah zaustaviti“, izjavio je Manohar Parrikar.

Zabave bi obično završavale oko 3 ili 4 ujutro, a kako prenosi Economic Times glavni ministar pokrajine Goa, gosp. Parrikar je već dao naredbe lokalnim vlastima o zatvaranju kasnonoćnih partija.

Naša obala je zaražena prodajom i trgovinom droge. Ne postoji apsolutno nikakva kontrola nad tim i trebamo to zaustaviti. Prvo trebamo prekinuti rave partije i noćne zurke dok u njima postoji zloupotreba droga. Kasno-noćni partiji nisu deo naše kulture. Ne trebamo to podsticati, već ih odmah zatvoriti, za kraj će gospodin Parrikar.

Čini se da problem u državi treba rešavati od glave, a ne od repa, jer u Indiji je ako se dobro sećamo sve krenulo od dolaska hipia. Tako je nastao i sada svetski popularni pravac Goa Trance pa i Psytrance. Indija kao i sve druge zemlje imaju kulturu življenja za partije. Sa ovom odlukom očekuje se još veći broj pokreta otpora, organizacija, projekata, inicijativa i ilegalnih rave-ova sirom Indije.

Avatar photo

Autor: Igor