INSTAGRAM BLOKIRAO HASHTAG #EDM

 

Stigla vest kako je Instagram blokirao hashtag #EDM, ali to ne znači da korisnici i dalje ne mogu koristiti #EDM u svojim postovima. Hashtag se jednostavno više neće moći pretraživati.. S obzirom na činjenicu da je ova vest stigla ubrzo nakon tragične smrti dve tinejdžerke na ‘HARD Summer’ festivalu u Los Angelesu, nagađalo se da je zabrana #EDM nekako povezana sa tim.

Na kraju se ispostavilo da zabrana nije imala nikakve veze sa nesretnim događajima koji su se dogodili na ‘HARD Summeru’ prošlog vikenda ni sa kulturom elektronske dance muzike. Prema službenim izjavama, #EDM je zabranjen jer je “konstantno korišten za deljenje slika i videozapisa koji krše pravila ‘Community Guidelinesa’.”

Blokirali smo određeni hashtag jer se konstantno koristio za deljenje slika i videozapisa koji krše naša pravila iz ‘Community Guidelinesa’. U ovom slučaju, #EDM se koristio za objavljivanje sadržaja koji krši naša pravila vezana za golotinju. Radimo na tome da što brže vratimo sporni hashtag koji smo prethodno blokirali. Takođe, radimo na tome da stvorimo bolje načine komunikacije kako bi se shvatila naša politika oko hashtagova. napisao je PR Instagrama u e-mailu THUMP-u.

Moguće je da se hashtag makne sa crne liste. Instagram je nedavno odblokirao hashtag ‘#curvy’ nakon što je dobio negativne kritike od online korisnika zbog blokiranja hashtaga koji potiče pozitivne percepcije tela. Instagram kontrolira hashtagove više nego ikad. Hashtagovi su blokirani nakon što dosegnu određeni broj prekršaja. Kao što je ‘THUMP’ istaknuo, ”Čak i hashtagovi koji su vulgarni kao ‘#asstomouth’ i ‘#swingingdicks’ tek trebaju biti blokirani, jer se oni jednostavno nisu pojavljivali u toliko puno postova.’ To samo pokazuje koliko je neopisivo ogroman EDM postao. 

 

Izvor: Mixmag Adria

Avatar photo

Autor: Igor