Intervju – Darius Syrossian @ Love Fest 2013

U saradnji sa web portalom bgdgrotto.com smo odradili seriju video intervjua na ovogodišnjem Love Festu 2013 koji je održan u Vrnjačkoj Banji, prvi DJ s kojim smo popričali posle izvanrednog nastupa je poznati DJ Darius Syrossian.

Uživajte u intervjuu!

Za početak Darius da li nam možeš reći razliku izmedju publike ovde i u drugim zemljama?

House muzika je internacionalna muzika i većinom je svagde ista atmosfera, ali da budem iskren po meni je publika iskreno najbolja u Evropi, zemlje kao Španija, Italija, a u Jugoistočnoj Evropi tu je stvarno publika super i to u Srbiji, Rumuniji i Hrvatskoj, a ja sam nadaleko poznat po mojim dugačkim i iskrenim statusima na facebook-u (smeh) i tamo sam pisao da u Severnoj Evropi nema tog VIBE-a kao napometunim zemljama čak je i čuveni Steve Lewer rekao da obožava da pušta ovde.

Spomenuo si malopre svoje čuvene facebook statuse, odakle vam ta ideja? Mi zaista pratimo DJ-eve na socijalnim mrežama i retko koji DJ to radi, pa nas zanima zašto?

JEDNOSTAVNO sam iskren i želim da napišem ono što stvarno mislim i osećam i to je to (smeh).

Jedno pitanje mora da ti postavim isto u vezi tvojih facebook statusa tj. konkretno jednog statusa koji si postavio pre. Dok si jurio da produciras trake da budu što bolje rangirane na svetskim top listama kao što su beatport, tracksource itd, nije ti uspevalo, a kada si odustao od te silne jurnjave tvoje sigurno četiri trake su se našle u top 100 beatport listi, koji je onda tvoj savet u vezi toga, da nas je baš briga sta mediji trenutno propagiraju i misle i da radimo ono što volimo ili šta?

Pa sad iskreno da ti kažem ja se sad uvek koncetrišem da radim ono što volim i da to budu trake sa kojima sam ja zadovoljan, a kad ljudi stvarno slušaju i kupuju sa tih lista tvoju muziku, onda stvarno znaš da je to ono pravo i da imas prave ljubitelje tvoje muzike, na primer ako je moja traka u top 100 R.A liste, meni nije toliko to bitno, uvek mi je bilo bitnije da imam svoje prave fanove, ali generalno house muzika je sad opet u punom jeku i zaista traje i traje dok se dosta drugih žanrova elektronske muzike smenjivalo od DISCO-a itd, a house opstaje već sigurno 25, 30 godina.

Može se reći Darius da si ti stvarno “eksplodirao” u poslednjih dve tri godine na muzičkoj sceni, po tebi šta čini uspešnog producenta uspešnim?

Pre nego što sam počeo da se bavim DJ-ingom i produkcijom ja sam 15.godina radio u prodavnici ploča i tu sam dosta slušao house muziku i bio sam u dodiru sa ljudima iz tog sveta i kada su ploče “umrle” (smeh) ja sam počeo da se bavim produkcijom i krenulo je baš baš mnogo bolje nego što sam ja očekivao, ja sam trenutno na Ibizi, iako živim u Engleskoj, za tih pet nedelja koliko sam tamo stvarno sam primetio da skoro svi puštaju moju muziku (smeh) od Loco-Dice-a, DJ SNEAK-a, Martin-a, Daskija i mnogih drugih.

Trenutno na EDM sceni je zastupljen “essential house” zvuk, šta nam možeš reći ti koji imaš stvarno mnogo i iskustva i znanja na house sceni, šta misliš koji je to sledeći zvuk koji nas očekuje?

Ja mislim da je to neki jači i tvrdji zvuk sa “soulful” primesama, znači stvarno tvrd zvuk, ali ne samo “BANG BANG” (smeh) već sa lepim “soulful” zvukovima.

Hvala ti na svemu Darius i što si izdvojio vremena za nas, a za sam kraj jedno pitanje, da li imaš da poručiš nešto klaberima u Srbiji?

Hvala vama stvarno, prava ste publika, set sam počeo sa stvarno deep house-om i publika je super reagovala i moj set sam hteo da produžim da puštam još duže, ali posle mene su sjajni momci NICE 7 koji će isto napraviti sjajnu atmosferu, a posle njih je CARL CRAIG s kojim sam bio u avionu i on je sav oduševljen i jedva čeka da pušta set.

NADAMO SE DA VAM SE KRATKI VIDEO INTERVJU SA DARIUSOM SVIDEO, a ovih dana vas očekuju još intervjui sa NICE7 momcima i legendom detroita KEVINOM SAUNDERSONOM.

Avatar photo

Autor: Igor