Intervju – Dejan Milićević

 Intervju – Dejan Milićević

Posle intervjua sa Dosemom, predstavljamo vam producenta/DJ-a koji je zajedno sa njim napravio vrhunsku atmosferu u klubu The Tube prošli petak, čoveka kojeg ne treba mnogo predstavljati, on je jedan od omiljenih DJ-eva beogradske publike i jedan od trojice čuvenog sastava “Disco Hell” koji puštaju najbolji tehno u Srbiji i regionu.

Prvo što nas zanima je kako je došlo do saradnje koja pomera granice techno scene u Srbiji i regionu, tj. tebe, Marka Nastića i Marka Milosavljevića i da na dosta partija puštate zajedno sva trojica, takozvani “DISCO HELL” koji smo imali dosta prilika da čujemo u klubu The Tube?

Marko Nastić i ja radimo već duži niz godina i zapravo smo postali poznati po back 2 back setovima još tih davnih devedesetih koje su bile karakteristične po svom tvrdjem zvuku. U jednom momentu tu se pojavio i Mr. Milosavljević koji je svojim kvalitetom zadovoljio standarde koje smo tražili i kasnije je sve nekako išlo svojim tokom.
Radio si sa kao uvertira za mnoge najbolje svetske techno DJ-eve, koji po tebi najbolji po pitanju produkcije i upšte da pravi dobru atmosferu?

Znaš kako, elektronska dance scena postoji već jako dugo i mogu da kažem da sam ispratio već podosta trendova koji su bili aktuelni u datim momentima, takodje se sa tim trendovima menja i postava top dj-eva pa mi nije lako da navedem pojedince jer ne bih da zaboravim neke koji su definitivno uticali na izgled i formiranje današnje scene. 
Krajem prošle godine si izdao album? Jel si zadovoljan “Feedbackom” albuma, i jel imaš nešto novu u planu za ovu godinu neke nove tracke itd?

Da, prošle godine sam izdao svoj drugi album i reakcije su bile više nego što sam očekivao, javili su se artisti iz svih krajeva i dali svoj pozitivan feedback. Budući da sam poslednje dve godine izdavao album godišnje sada sam više fokusiran na EP-ove. Koncept od 3 pesme na jednom release-u svakako ne može da ispriča priču kao album ali je efektivan što se tiče prisustva na chartovima i u torbama dj-eva.
Po tebi Beograd kao grad klabinga, šta misliš o tome i da li ima kvalitetnih klubova, i tvoje mišljenje o tome da je sve manje i manje pravog undergraund zvuka i kvalitetne muzike, a sve više komercijalnih hitova koji se puštaju?

Uh, nezgodno pitanje jer ja sam jedan od onih Beogradjana koji veličaju svoj grad, ali mogu da kažem da je underground malo zaostao u odnosu na onu progresiju kraja devedesetih i početka novog milenijuma. Ne znam šta se zapravo desilo ali noćni život ovde sve manje liči na ono što možemo videti u nekim prestonicama Evrope. Svakako bih izdvojio Tube, Kc Grad, 20/44, klub 69 i još par lokacija gde se zapravo dešava taj neki update u smislu novih trendova i uticaja aktuelne world wide scene.
Šta misliš uopšte o našem klabingu? Jel ide u dobrom pravcu, jer uopšte ima tog pravog “vibe” i jel može da se poredi naša klabing scena sa svetskom?

Ja volim beogradsku publiku i sa pravom kažem da je tu veliki deo moje dosadašnje inspiracije i s’ obzirom na trenutnu situaciju u zemlji ljudi su i više nego u stanju da isprate šta se dešava i budu deo toga u svom gradu. Pošto je clubbing kao pojava jako sličan u svakoj zemlji jer je konceptualno reč o nečemu što ne može preterano da varira ja bih preskočio da pravim poredjenja medju gradovima ali bih rekao da je na mladjoj generaciji sada da preduzmu neke poteze i počnu da ostavljaju svoj doprinos domaćoj elektronskoj sceni i njenom daljem razvoju.
Svi znamo da je tvoj uzor dok si bio “mali” Boža Podunavac koji te je i uveo u svet DJ-inga, jer imaš ti svog “klinca” koji uči na tvojim iskustvima i kojeg podučavaš?

Hehehe, naravno, moj favorit je Speedy koji je već poznat domaćoj publici po svojim Lucky Rec. zabavama, mislim, ne bih rekao da ga podučavam već da mu ukažem s’ vremena na vreme šta bi mogao i kako da uradi i naravno support.
22.marta si izbacio tvoj novi EP za Plastic city Label pod nazivom “Black Liberation Army”, šta nam mozeš reći o tome?

Da, to je najsvežije izdanje koje imam na labelu gde sam imao i album. Black lberation army je ep sa 3 tracka koji su manje više dance floor tune-ovi i dj tool-ovi. Za sada su na promo pool-u jako dobre reakcije, a za neko vreme ću videti i kako je prošao release.
Privatno šta slušaš od muzike? Omiljena grupa, pevač?Provodim jako puno vremena u preslušavanju muzike koju biram za svoje setove jer je broj izdavackih kuća danas ogroman tako da je naći dobar track postalo zapravno time consuming u moru sve te muzike koja izlazi. Takodje, u slobodno vreme slušam sve i svašta, od jazz-a preko gitarske muzike do klasike. Trenutno uživam u novom albumu Jamie Lidell i naravno novi Bowie.

I za kraj pitanje, jel vas očekujemo i ove godine u ponedeljak ujutro na EXIT Dance Areni?

Još je rano da bih to znao, bićete informisani na vreme.

photo: by mex production,facebook,onlyclubbingA sledeće nedelje nastavljamo sa serijom intervjua, našao je vremena za naš portal, veliki prijatelj Srbije i naših tehno DJ-eva, jedan od najboljih producenata sveta i prijatelj Carl Coxa.

Avatar photo

Autor: Igor