INTERVJU :: Luigi Rocca, direktno iz Italije stiže u Vrbas na Black Hole Fest

Direktno iz Torina, prvi put u Srbiju dolazi Luigi Rocca i to upravo na 4. Black Hole festival u Vrbas. Poznato i cenjeno ime u svetu elektronske muzike, predstaviće se publici prvog dana festivala, tačnije 27. jula.

Italijansku elektronsku scenu, u proteklih nekoliko godina, neverovatnim talentom obogatio je Torinjanin Luigi Rocca, producent i DJ koji je ujedno i jedan od osnivača popularnog lejbela 303Lovers. Luigi Rocca izgradio je uspešnu karijeru nastupajući na nekim od najboljih žurki i festivala sveta, gde je njegov talenat došao do izražaja, što mu je omogućilo da ponovi nastupe širom Evrope, ali i Severne i Južne Amerike.

Veliko interesovanje za ovogodišnji Black Hole fest zavladalo je upravo kada su organizatori najavili nastup Luigia Rocce, ali i Paride Saracenia, koga ćemo najaviti nešto kasnije.

Iz kog dela Italije dolaziš i koliko si dugo u ovom poslu?

Luigi: Dolazim iz Torina, koji se nalazi na severu Italije i ovim poslom se bavim od 2003. godine.

Po čemu pamtiš svoj prvi nastup?

Luigi: Moj prvi nastup bio je savršena kombinacija najboljeg sna i noćne more. Bio sam toliko uplašen i uzbuđen u isto vreme, da su mi se ruke tresle, i zbog toga čak nisam bio u stanju ni da stavim iglu na vinil. Na kraju je sve prošlo kako treba i posle nekoliko votka-limuna mi je bilo super.

Koji su ti najdraži nastupi, da li više voliš da nastupaš na festivalima ili u klubovima?

Luigi: Volim duge nastupe, koji traju po tri sata i više, jer mi dopuštaju da stvorim savršenu simbiozu sa publikom. Festivali ili klubovi? Svejedno, dok god je žurka dobra!

Da li si već imao priliku da nastupaš u Srbiji, kakva su tvoja očekivanja?

Luigi: Sada sam prvi put u Srbiji i nadam se da ću naći ljude s kojima ću se dobro zabavljati.

Koliko je elektronska muzika popularna u Italiji?

Luigi: Elektronska muzika je jako popularna i u Italiji i u gradu iz kog dolazim. Imamo mnogo sjajnih umetnika i velike festivale.

Kakvi su današnji trendovi u elektronskoj muzici, u kom smeru sve ide?

Luigi: Čini mi se da je današnji trend u elektronskoj muzici da budeš influenser na društvenim mrežama.

U čemu pronalaziš inspiraciju i da li imaš neke posebne pripreme pred nastup?

Luigi: Volim da gledam ljude u masi i pokušam da razumem njihovo raspoloženje, kao i da primim njihovu energiju da bih stvorio bolju konekciju sa njima dok nastupam. Mislim da je važno stvoriti pravi osećaj, čak i pre nastupa, kada je tako nešto moguće izvesti.

Šta publika na Black Hole festivalu u Vrbasu može da očekuje od tebe?

Luigi: Mogu da očekuju novog prijatelja za žurke, kao i mnogo još neobjavljenih traka!

Šta imaš da poručiš posetiocima Black Hole festivala?

Luigi: Ljudi, hajde da se dobro zabavimo!

Luigi Rocca nastupa 27. jula, prvog dana Black Hole festivala u Vrbasu, pa Vam savetujemo da karte kupite na vreme. Posetite online prodavnicu Gigstix – OVDE.

Izvor: Naše mesto

Avatar photo

Autor: Igor