Intervju Marco Bailey: Spremite se za surovi techno u Monsunu!

 Intervju Marco Bailey: Spremite se za surovi techno u Monsunu!

Legenda techno scene Marco Bailey nastupiće u Monsunu 8. aprila povodom promocije četvrtog vinyl izdanja Lucky Light LTD. Pored njega na toj žurci će nastupiće još i Goran Kan, Kobaya i Speedy koji je inače vlasnik Lucky Light LTD lejbla. 

Pred ovaj nastup, čuveni Belgijanac je u intervjuu otkrio zašto gotivi beogradsku publiku i šta očekuje od žurke u Monsunu.

Povod tvog dolaska u Beograd je promocija četvrtog vinyl izdanja Lucky Light LTD na kojem se nalazi tvoj remix trake Ursa, Gorana Kana. Ovo izdanje ima odličan feedback i tvoj remix već puštaju neka od bitnih imena techno industrije. Reci nam, koja su tvoja očekivanja od žurke 8. aprila u Monsunu?

Svaka moja poseta Beogradu još od 2003. stvarno je fenomenalna  Veliki je uspeh zadržati tu konstantu preko 15 godina, za koje vreme je rođeno dosta novih zvezda, mnogi dolaze i odlaze. Težak je ovo posao s obzirom na sve to ali ja verujem u techno isto kao i Lucky Light, svim svojim srcem i dušom. Ne očekujem ništa manje nego neverovatno dobru žurku!

Vlasnik lejbla Speedy, uspeo je da sakupi prilično dobru ekipu za LLL, među kojima su Alexander Kowalski, Petar Dundov, Gary Beck, Mark Broom, The Advent, Ben Sims, Luigi Madonna, Tom Hades i naravno ti. Prvo lejbl izdanje na kojem se nalazi Speedyjeva saradnja sa Alexanderom Kowalskim je potpuno rasprodato u kratkom roku, a evo i treće samo što nije. Ovaj lejbl smo do sada mogli da čujemo na prestižnim mestima poput BBC radio, May Day Festival, Womb Tokyo, Drumcode Total night… Šta po tvom mišljenju znači za srpsku scenu da ima lejbl kao što je LLL? Da li to pomaže domaćoj sceni da postane bolja i prepoznatljivija širom sveta?

Naravno, ali ne zaboravite da se u današnje vreme na svakom ćošku otvara neki novi lejbl i ima preterano mnogo sajtova sa besplatnim skidanjem muzike, ali oni koji investiraju svoj novac i energiju u vinyle i remixe kao što je Lucky Light, svakako da se izdvajaju od ostalih.

Posle nekog vremena imaćemo opet priliku da te vidimo u Beogradu, kako ti se dopada naš grad i naša publika?

Kao što sam već jednom rekao: “Srbija je mesto dobre hrane i lepih, sexy devojaka.” Šta je više potrebno od toga? Srbiju mnogo volim, više od ostalih velikih zemalja sveta, gde se publika uglavnom trudi da bude kul i da razume muziku, ali ne mogu…LOL…Kod vas je to potpuno prirodno.

Kako si se prošlog puta proveo u Beogradu i šta možemo da očekujemo od ovog nastupa u petak?

Prošli put je za mene bio specijalan jer je žurka bila na istoj lokaciji kao i prvog puta kada sam nastupao u Beogradu. A ovaj put… Dođite puni energije i spremni za celovečernje đuskanje, neviđena žurka vas očekuje, dragi moji prijatelji.

Navedi 4 za tebe najvažnije stvari u svojoj karijeri.

Posvećenost, ljubav prema muzici, mnoge neprospavane noći, svakodnevno napredovanje.

Vlasnik si MB Electronics i novog MB LTD lejbla, reci nam nešto o tome?

MBR je više orijentisan ka dubljem i mračnijem berlinskom zvuku koji se radi i za vinyl izdanje, a MB Electronics vodim već 15 godina i naravno da smo prošli različite periode muzičkih uticaja tokom svih ovih godina ali MB Electronics će zauvek zadržati poziciju glavnog lejbla na kojem već u narednim mesecima možete očekivati neke nove projekte.

Navedi nam neka po tvom mišljenju ključna imena današnje techno industrije.

Svako ima pravo na svoje mišljenje, za mene trenutno ima dosta imena koja su bitna i iskreno ne delim ih po njihovim stilovima, dosta ih je iz različitih pravaca. Isto tako ne mislim da su bitna imena ona koja imaju 10.000 lajkova na Facebook postovima jer im to njihov menadžment gura. Po mom mišljenju kvalitetan di-džej je onaj koji može da pušta različite stilove po 10 ili 12 sati, pritom da ima dobru kontrolu publike, dobru tehniku miksovanja, ali ono što je najbitnije – da pušta odličnu muziku bez traka iz trenutnih top 10 čartova. Naravno da imam svoje favorite kao i svi ostali, ali nije neophodno da kažem koji su.

Podeli sa nama neka muzička imena koja takođe slušaš, van DJ scene.

Moderat – Apparat :), Jon Hopkins, Boards of Canada, Aphex Twin, Massive Attack, Basic Channel i mnogi drugi.

Avatar photo

Autor: Igor