The Guardian: EXIT jedan od najboljih festivala u Evropi!

 

Čuveni britanski list Gardijan proglasio je EXIT jednim od najboljih festivala u Evropi, uz preporuku čitoacima da ga obavezno posete ovog leta! Ugledni medij iz Londona podsetio je na ono što EXIT izdvaja u odnosu na ostale vodeće festivale, navodeći njegov nastanak iz studentskog pokreta za demokratske promene u Srbiji, ali i celom regionu.

Ovaj nagrađivani festival, koji je zadržao svoju društvenu misiju podrške mladima na Balkanu, ima desetine bina širom tvrđave. Ovogodišnji program sadrži izvođače kao što su Ellie Goulding, Stormzy, Wiz Khalifa, Bastille i brojni drugi, a postarajte se da vas u sebe uvuče svetski čuvena Dance Arena“, navodi se u preporuci Vila Koldvela. Pored muzičkih sadržaja, neizostavan faktor privlačnosti Exita je i njegova publika, koja ume da se provodi duboko u vrela julska jutra: “Pripremite se za neumoran provod na Balkanskom suncu“, dodaje se u tekstu prestižnog engleskog lista.

Veoma smo počastvovani najnovijim u nizu priznanja od najuticajnijih svetskih medija. Veliki je značaj za našu zemlju kada mediji kao što su Guardian, CNN, BBC, MTV, Times, Forbes, Economist i mnogi drugi pišu otvorena priznanja o jednom srpskom brendu. Gardijanove liste i preporuke, od turističkih destinacija do fakulteta, od muzičkih albuma do najčitanijih knjiga, jedne su od najrelevatnijih u svetu i prate ih milioni čitalaca širom planete. Upravo je ovaj list pre 10 godina bio među prvim svetskim medijima koji je izdvojio EXIT u sam svetski festivalski vrh“ – izjavio je povodom ovog priznanja Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala. Ranije ove godine, EXIT je proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme “European Best Destinations”, a prethodnih godina proglašen je i za Najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada. 

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, The Vaccines, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun,Marco Carola, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, klubovi Tresor i Concrete, te brojni drugi.

EXIT ulaznice po poklon ceni još samo do 15. aprila!

Zbog nezapamćenog interesovanja, ulaznice za EXIT festival po poklon ceni od 5.990, odnosno 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu prodavaće se još samo do 15. aprila! Ulaznice su dostupne putem www.exitfest.org, te uprodajnoj mreži Gigs Tix na preko 60 prodajnih mesta u 25 gradova širom Srbije. I ove godine ljubitelji EXIT Avanture imaju mogućnost da u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski račun za kupovinu kompleta ulaznica po ovim cenama i da ih OTPlaćuju na rate sve do 30. juna! U toku je i prodaja povlašćenihulaznica za srednjoškolce i studente po cenama od 5.999 dinara za Exit Avanturu, te 5.499 dinara za Exit festival, dostupne u prodavnicama Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, Mikser House u Beogradu i online preko www.gigstix.com. Putem sajta exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj od 65 evra za Exit ili 89 evra za celu Exit Avanturu.

Avatar photo

Autor: Igor